Etappe 14: Saint-Paul-Troix-Châteaux – Mende

0
494
Saint-Paul-Troix-Châteaux - Mende

Etappe 14: Saint-Paul-Troix-Châteaux – Mende

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 14 gaat in ongeveer 188 kilometer van Saint-Paul-Troix-Châteaux naar de mooie stad Mende. In de omgeving van deze etappe is veel te zien en te beleven!
Grignan

Grignan

Grignan behoort tot de allermooiste plaatsjes in het departement Drôme. Het plaatsje en haar kasteel torenen uit boven de prachtige lavendelvelden. Het plaatsje staat bekend om haar prachtige middeleeuwse straatjes. In de zomermaanden is hier altijd wel wat te beleven!
Lees meer over Grignan…
Montélimar

Montélimar

Montélimar is een prachtige stad die ook wel ‘de Poort naar de Provence’ wordt genoemd. Deze plaats staat bekend om haar specialiteit: nougat. In de stad is dan ook een museum te vinden dat in haar geheel gewijd is aan de geschiedenis van deze lekkernij. Ook kunt u gerust enkele uren doorbrengen in haar prachtige binnenstad en kunt u het kasteel van Adhémar bezoeken!
Lees meer over Montélimar…
Gorges de l'Ardèche

Gorges de l’Ardèche

De gorges de l’Ardèche is een dertig kilometer lange kloof die bekend staat om haar natuurschoon. De omgeving rondom deze kloof is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Er is namelijk veel te zien en te beleven! Van mooie grotten als Grotte de la Madeleine en Aven d’Orgnac tot aan indrukwekkende kastelen als Château de Crussol. Bovendien kunt u op verschillende locatie kano’s huren waarmee u deze prachtige kloof per kano kunt verkennen!
Lees meer over Gorges de l’Ardèche…
Sainte-Enimie

Sainte-Enimie

Sainte-Enimie is een prachtig plaatsje in de Gorges du Tarn en maakt deel uit van de vereniging van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk, de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. In dit prachtige plaatsje, dat haar historische karakter goed heeft weten te behouden, kunt u gerust enkele uren doorbrengen. Ook kunt u een bezoekje aan Sainte-Enimie prima combineren met een bezoekje aan de Gorges du Tarn!
Lees meer over Sainte-Enimie…
Gorges de la Jonte

Gorges de la Jonte

Gorges de la Jonte is een indrukwekkende kloof die bekend staat om haar bijzondere rotsformaties en de gieren die hier leven. Deze kloof ligt op de grens van de departementen Aveyron en Lozère. In de kloof zijn verschillende uitzichtpunten te vinden, waaronder Balade Belvedere des Vautours, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Wie weet ziet u ook wel een of meerdere gieren vliegen!
Lees meer over Gorges de la Jonte…

Over etappe Saint-Paul-Troix-Châteaux – Mende

Deze etappe kent een zeer spectaculair laatste gedeelte, waarin het peloton eerst de drie kilometer lange Croix Neuve moet beklimmen. Deze klim heeft een gemiddelde stijgingspercentage van maar liefst tien procent. Na deze felle klim is de resterende anderhalve kilometer naar de finish nagenoeg vlak, maar door deze late beklimming lijkt deze etappe niet uit te monden in een massasprint. Het is dus van groot belang dat de renners hun hoofd er bij houden, ondanks dat zij door een van de mooiste gebieden in Zuid-Frankrijk fietsen!

De etappe Saint-Paul-Troix-Châteaux – Mende bezoeken?

Wilt u de etappe Saint-Paul-Troix-Châteaux – Mende zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here