Etappe 15: Bourg-en-Bresse-Culoz

0
716
Bourg-en-Bresse-Culoz

Met het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France is er deze zomer genoeg te beleven voor de sportliefhebbers. In deze blogreeks richten wij ons op de etappes van de Tour de France in Zuid-Frankrijk. Niet alleen richten wij ons op het parcours en de renners, maar ook op de vele leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen in de omgeving van de campagne.

Etappe 15: Bourg-en-Bresse-Culoz

De etappe Bourg-en-Bresse-Culoz is met haar 160 kilometer relatief kort te noemen, al moeten de renners maar liefst 6 bergen over, waaronder de Lacets du Grand Colombier, met haar indrukwekkende haarspeldbochten. Hoewel de kans niet erg groot is dat de Tour de France deze etappe al beslist gaat worden, kan er natuurlijk wel verloren worden. De favorieten voor het eindklassement zullen elkaar geen moment uit het oog moeten verliezen, om zo te voorkomen dat zij achterstand oplopen. Gelet op de grote belangen en het zware parcours, beloofd dit een zeer spectaculaire etappe te worden. Bourg-en-Bresse-Culoz

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Bourg-en-Bresse-Culoz

De etappe van vandaag rijdt door een prachtig mooi gebied: het departement Ain. Dit gebied is zeer geliefd onder wandelaars en fietsers, vanwege de vele prachtige wandelroutes en uitdagende fietsroutes in deze omgeving. De stad Bourg-en-Bresse, waar de etappe van vandaag start, is een mooie oude stad met onder meer een mooi oud stadscentrum. Ook de stad Annecy is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Deze plaats staat ook wel bekend als het Venetië van de Alpen en is volgens sommigen zelfs een van de mooiste steden van heel Frankrijk.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Bourg-en-Bresse-Culoz?

De favorieten zullen elkaar geen moment uit het oog verliezen. Voor Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana en wellicht ook Fabio Aru staat er dan ook genoeg op het spel. Het is nog maar de vraag of een van hen er in slaagt om bij de rest weg te rijden, om zo tijdswinst te boeken in het algemeen klassement. Wij denken dat de kans groter is dat een renner als Thibaut Pinot of Romain Bardet vandaag wel eens een mooie overwinning voor Frankrijk kan behalen.
Bourg-en-Bresse-Culoz

De etappe Bourg-en-Bresse-Culoz bijwonen?

Wilt u de etappe Bourg-en-Bresse-Culoz zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here