Etappe 15: Mende – Valence

0
1020
Valence

Dit jaar rijdt de Tour de France van oost naar west door Zuid-Frankrijk. Hierbij doorkruist dit grote wielerspektakel vele prachtige streken, met leuke bezienswaardigheden en plaatsen die u echt eens gezien moet hebben. In deze blogserie laten wij daarom niet enkel ons licht schijnen op de etappes, maar ook op de leukste uitstapjes in de nabije omgeving van de etappes.Mende – Valence

Etappe 15: Mende – Valence

De etappe Mende – Valence is de zesde etappe die in de Tour de France van 2015 verreden wordt in Zuid-Frankrijk, en de vijftiende etappe in totaal. Deze heuvelachtige etappe belooft weer spectaculair te worden. Zo moeten de renners onder meer de Col de l’Escrinet beklimmen, met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2%. Het zwaartepunt van deze veertien kilometer lange beklimming ligt tussen de zesde en zevende kilometer, met een stijgingspercentage van ongeveer 7,5%. Toch zal deze berg waarschijnlijk niet beslissend worden met het oog op de etappewinst. Wanneer de renners op de top van de Col de l’Escrinet aankomen, moeten zij nog 50 kilometer afleggen naar de finish in Valence. De etappe Mende – Valence lijkt dan ook een perfecte etappe voor de sprinters, mocht het peloton bij elkaar blijven. Overigens maakte de stad Valence al een keer eerder deel uit van de Tour de France, namelijk in 1996.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de nabije omgeving van de etappe MendeValence zijn verschillende leuke bezienswaardigheden om te bezoeken, alsmede enkele leuke steden. Zo is bijvoorbeeld de Gorges de l’Ardèche een van de mooiste kloven in Frankrijk. Hier kunt u naar hartenlust kanoën, zwemmen, of simpelweg van het prachtige uitzicht genieten. Ook kunt u hier enkele bijzondere grotten vinden, zoals bijvoorbeeld de grot van Saint-Marcel d’Ardèche, door velen tot een van de allermooiste grotten in Frankrijk gerekend. En wat te denken van L’Aven d’Orgnac? Ook deze grot is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Bij Pierrelatte kunt u La Ferme aux Crocodiles bezoeken. Dit is een grote privédierentuin welke onderdak biedt aan meer dan 350 krokodillen. In de buurt van de finishplaats Valence liggen leuke plaatsjes als Crest, Grignan en Nyons. Kortom: in de omgeving van de etappe MendeValence is veel te zien en te beleven.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Dé grote vraag is: blijft het peloton bij elkaar? Omdat de zwaarste beklimming van de dag op circa 50 kilometer van de eindstreep in Valence ligt, verwachten wij dat deze etappe zal eindigen in een massasprint. En wanneer het op sprinten aankomt, zijn er enkele bekende namen die wij als favoriet voor de winst van deze etappe noteren: Cavendish, Greipel en Kittel.
Mende – Valence

Deze etappe bezoeken?

Wilt u deze etappe zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of kijk bij Booking.com voor leuke hotels.

[wpgmza id=”5″]

 

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here