Etappe 15: Millau – Carcassonne

0
605
Millau - Carcassonne

Etappe 15: Millau – Carcassonne

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 15 is 181,5 kilometer lang en gaat van Millau naar Carcassonne. Een prachtige rit door een omgeving waar veel te zien en te doen is.
Viaduct van Millau

Het viaduct van Millau

Het viaduct van Millau is de hoogste brug ter wereld en vormt vandaag het startdecor van deze etappe. Deze imposante brug is ongeveer even hoog als de Eiffeltoren in Parijs. Een ritje over deze bijzondere brug is absoluut de moeite waard. Op heldere dagen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op een van de uitzichtpunten die deze indrukwekkende brug rijk is.
Lees meer over het viaduct van Millau…
La Couvertoirade

La Couvertoirade

La Couvertoirade is een prachtig oud plaatsje in het departement Aveyron, dat ook wel bekend staat als het dorp van de Tempeliers. Het plaatsje heeft haar middeleeuwse karakter door de eeuwen heen goed weten te behouden, mede dankzij de indrukwekkende verdedigingsmuur. Voor een uitgebreid bezoek aan dit leuke middeleeuwse plaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen!
Lees meer over La Couvertoirade…
Olargues

Olargues

Ook Olargues is een prachtig plaatsje. Dit plaatsje maakt deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de vereniging van de allermooiste dorpjes in Frankrijk. In dit leuke plaatsje zijn verschillende gezellige terrasjes te vinden. Met haar oude straatjes en mooie brug valt er in dit plaatsje genoeg te zien!
Lees meer over Olargues…
Château Lastours

Château Lastours

Château Lastours is de indrukwekkende ruïne van een kasteel dat heeft toebehoord aan de Katharen, bij het plaatsje Lastours. Hoewel er vandaag de dag nog slechts vier torens van dit kasteel overeind staan, is een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie absoluut de moeite waard. Vanaf de torens kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving!
Lees meer over Château Lastours…

Over etappe Millau – Carcassonne

De etappe Millau-Carcasonne belooft een spectaculaire etappe te worden. Deze etappe is zeer geschikt voor aanvallend ingestelde renners. Op ongeveer veertig kilometer van de eindstreep in het prachtige Carcassonne ligt namelijk de Pic de Nore. Een col van de eerste categorie, die ongeveer 12 kilometer lang is. Voor de klassementsrenners is het te hopen dat zij goede benen hebben, want deze beklimming zou wel eens een ideale gelegenheid kunnen zijn om de concurrentie op achterstand te rijden.

De etappe Millau – Carcassonne bezoeken?

Wilt u de etappe Millau – Carcassonne zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here