Etappe 16: Bourg-de-Péage – Gap

0
814
Bourg-de-Péage - Gap
Bourg-de-Péage - Gap
Bron: letour.fr

De Tour de France staat al sinds mensenheugenis bekend als het grootste jaarlijkse wielerspektakel ter wereld. Dit jaar rijdt de Tour de France van oost naar west door Zuid-Frankrijk. Met het oog op het routeschema belooft ook deze editie van de Tour de France weer spectaculair te worden. Ook de etappe Bourg-De-Péage – Gap belooft wat dat betreft een interessante rit te worden. Bovendien doorkruist deze etappe een prachtig gebied, met vele bezienswaardigheden en mooie plaatsjes in de nabije omgeving. Daarom laten wij in deze blog ook ons licht schijnen op de leuke bezienswaardigheden in de nabijheid van deze etappe.

Etappe 16: Bourg-De-Péage – Gap

De etappe Bourg-De-Péage – Gap is alweer de zestiende etappe in deze editie van de Tour de France. De hoge bergen in de Alpen komen nu wel angstvallig dichtbij voor de renners. Deze etappe doorkruist een heuvelachtig landschap. Het feit dat het startpunt van de etappe op 150 meter hoogte ligt, waar de finish op 575 meter hoogte ligt, geeft eigenlijk al aan dat dit naar verwachting geen etappe zal worden waar de grote favorieten voor de eindzege van de Tour de France zich zullen laten zien. Gap, de finishplaats van vandaag, heeft overigens een rijke historie wanneer het aankomt op de Tour de France. Gap heeft namelijk al talloze malen eerder onderdeel uitgemaakt van de route van de Tour de France.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de omgeving van de etappe Bourg-de-Péage – Gap zijn vele leuke bezienswaardigheden en talloze prachtige plaatsjes om te bezoeken. Zo zijn de grotere plaatsen als Valence en Grenoble absoluut een bezoekje waard, maar ook kleinere plaatsjes als Crest, Die en Gap, de finishplaats van vandaag zijn de moeite waard om te bezoeken. In elk van deze plaatsjes kunt u gerust een middag doorbrengen. In het natuurgebied dat beter bekend staat als de Vercors kunt u heerlijk wandelen en tot rust komen. Een aanrader!

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Wij denken dat de echte klassementsrenners zich koest houden tijdens deze etappe. Met de zware bergetappes in de Alpen in het vooruitzicht, moeten zij hun krachten sparen. Wij denken dan ook dat de kans groot is dat deze etappe gewonnen gaat worden door een wielrenner die relatief vroeg ontsnapt uit het peloton, zoals vaker is gebeurd in de geschiedenis van de Tour de France toen Gap als finishplaats fungeerde. Dit is dan ook een perfecte etappe voor wielrenners als Steven Kruiswijk of een van de knechten van de klassementsrenners om de aanval te kiezen. Mocht de etappe toch beslist worden door een massasprint, dan is volgens ons de kans groot dat renners als Cavendish, Greipel of Kittel met de eer gaan strijken.Bourg-de-Péage - Gap

Deze etappe bezoeken?

Wilt u de etappe Bourg-de-Péage – Gap zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of kijk bij Bookin.com voor leuke hotels.

Filter op

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here