Etappe 16: Carcassonne – Bagnères-de-Luchon

0
469
Carcassonne - Bagnères-de-Luchon

Etappe 16: Carcassonne – Bagnères-de-Luchon

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 16 is 218 kilometer lang en gaat van Carcassonne naar Bagnères-de-Luchon. Een prachtige, bergachtige etappe waarin veel kan gebeuren!
Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne is vandaag de startplaats van deze etappe, waar de stad in etappe 15 nog als finishplaats fungeerde. Deze prachtige plaats heeft veel te bieden. Zo is de wereldberoemde Cité van Carcassonne absoluut de moeite waard om te bezoeken.
Lees meer over Carcassonne…
Mirepoix

Mirepoix

Mirepoix is een prachtig middeleeuws vestingplaatsje dat bekend staat om haar mooie historische centrum. Tijdens de zomermaanden wordt er iedere maandag een regionale markt georganiseerd in het oude centrum, waar u aan het juiste adres bent voor zowel antiek als streekproducten.
Lees meer over Mirepoix…
Mas d'Azil

De grot van Mas d’Azil

De grot van Mas d’Azil is een hele bijzondere grot. Het is namelijk de enige grot in Europa waar het mogelijk is om er met de auto doorheen te rijden! Deze indrukwekkende grot is uitgesleten door de rivier Arize. Wanneer u deze mooie grot bezoekt kunt u het nabijgelegen museum bezoeken, waar u vele vondsten uit deze grot kunt bewonderen, waaronder speerpunten en andere prehistorische gereedschappen.
Lees meer over de grot van Mas d’Azil…
Pamiers

Pamiers

Pamiers is een leuke plaats aan de rivier Ariège. Deze plaats staat onder meer bekend om haar drie prachtige klokkentorens en als de geboorteplaats van een van de grootste Franse musici uit de negentiende eeuw: Gabriel Fauré. Dankzij haar gunstige ligging ten opzichte van tal van leuke bezienswaardigheden in de omgeving is Pamiers een ideale vakantiebestemming!
Lees meer over Pamiers…

Over etappe Carcassonne – Bagnères-de-Luchon

Deze etappe vindt plaats na de tweede rustdag in deze editie van de Tour de France. Zijn de renners weer voldoende uitgerust om deze etappe van 218 kilometer af te leggen? Tijdens deze etappe moeten onder meer de Portet d’Aspet, de Col de Mente en Col du Portillon worden beklommen. Voor de klassementsrenners is het belangrijk dat zij goed bij de les blijven, want elk van deze beklimmingen is een ideale gelegenheid voor de concurrentie om de aanval te kiezen!

Zelf etappe 16 bezoeken?

Wilt u de etappe Carcassonne – Bagnères-de-Luchon zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here