Etappe 16: Moirans-en-Montagne-Bern

0
660
Moirans-en-Montagne-Bern

Van het Europees Kampioenschap voetbal tot een de Olympische Spelen en de Tour de France: de zomer van 2016 beloofd een ware sportzomer te worden. In deze blogserie richten wij ons op de Tour de France en dan met name op de etappes door Zuid-Frankrijk. Zowel de renners als het parcours zelf blijven niet onbesproken, echter richten wij onze aandacht ook op de vele leuke bezienswaardigheden en plaatsen in de nabije omgeving van de etappes.

Etappe 16: Moirans-en-Montagne-Bern

De etappe van vandaag finisht in Bern, een stad die bij Fabian Cancellara maar al te bekend is. Zo ligt de eindstreep van vandaag op slechts enkele kilometers van zijn geboorteplaats. De etappe zelf kent geen beklimmingen, waardoor de etappe van vandaag de één na laatste kans is voor de sprintersploegen. De vraag is of de sprinters ongeschonden door de zware bergetappes zijn gekomen.Moirans-en-Montagne-Bern

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Moirans-en-Montagne-Bern

Het eerste gedeelte van de etappe van vandaag rijdt door de Jura, een gebied dat bekend staat vanwege haar prachtige natuur. Voor wandelaars en fietsers is deze omgeving een waar paradijs. De renners rijden vandaag langs het Lac de Neuchâtel, wat erg mooie plaatjes op kan leveren.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Moirans-en-Montagne-Bern?

De favorieten zullen zich ongetwijfeld koest houden, en zich sparen voor de nog resterende bergetappes. Vandaag krijgen de sprinters nog een laatste kans om, voor de finish op de Champs-Élysées in Parijs, een overwinning bij te schrijven. Hierbij denken wij direct aan sprinters als Greipel, Kittel en Cavandish, en wellicht maakt ook Peter Sagan een goede kans op de overwinning. Stiekem hopen wij dat Fabian Cancellara wint vandaag. Een overwinning in Bern, tijdens zijn laatste Tour de France zou een mooie kroon zijn op zijn indrukwekkende wielercarrière.
Moirans-en-Montagne-Bern

Dee etappe Moirans-en-Montagne-Bern bijwonen?

Wilt u de etappe Moirans-en-Montagne-Bern zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here