Etappe 17: Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan

0
541
Bagnères-de-Luchon - Saint-Lary-Soulan

Etappe 17: Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 17 moet een wel heel spectaculaire etappe worden! Deze etappe gaat van Bagnères-de-Luchon naar Saint-Lary-Soulan en is slechts 65 kilometer lang. Hier staat echter tegenover dat er enkele zware cols bedwongen moeten worden, waardoor dit verre van een eenvoudige etappe is!
Bagnères-de-Luchon

Bagnères-de-Luchon

Waar Bagnères-de-Luchon in de voorgaande etappe nog de finishplaats was, vertrekt het peloton vandaag uit deze mooie plaats in de bergen. Deze bergplaats ligt nagenoeg op de grens met Spanje en is bekend vanwege haar thermale bronnen. Wanneer u deze mooie plaats bezoekt is een ritje in de skilift naar Superbagnères meer dan de moeite waard. Bij helder weer kunt u vanuit de gondel genieten van een verbluffend uitzicht over deze mooie plaats!
Lees meer over Bagnères-de-Luchon…
Saint-Bertrand-de-Comminges

Saint-Bertrand-de-Comminges

Saint-Bertrand-de-Comminges is een prachtig plaatsje in het departement Haute-Garonne, dat officieel tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort. Door de eeuwen heen heeft dit plaatsje haar middeleeuwse karakter goed weten te behouden. Dit plaatsje staat tevens bekend om haar indrukwekkende kathedraal, die hoog boven het plaatsje uittorent. Hiernaast staat Saint-Bertrand-de-Comminges bekend als een echt kunstenaarsplaatsje. In het plaatsje zijn namelijk vele ateliers te vinden!
Lees meer over Saint-Bertrand-de-Comminges…
Tarbes

Tarbes

Tarbes is een prachtige universiteitsstad. Deze stad staat bekend om haar unieke ligging, op ongeveer een uur van de Pyreneeën, twee uur van de Atlantische Oceaan en drie uur van de Middellandse Zee. De binnenstad van Tarbes staat bekend om haar vele prachtige gebouwen, leuke winkels en de vele gezellige terrasjes.
Lees meer over Tarbes…

Over etappe Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan

Volgens de kenners zou deze etappe, ondanks haar geringe lengte, weleens de meest spectaculaire etappe kunnen worden van deze editie van de Tour de France. De klassementsrenners zullen zich onmogelijk kunnen verschuilen tijdens de beklimmingen van de Col du Portet, de Col de Val Louron-Azet en de Montée de Peyragudes, allen van de eerste categorie. Kortom: de renners kunnen hun borst natmaken!

De etappe Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan bezoeken?

Wilt u de etappe Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here