Etappe 17: Bern-Finhaut-Emosson

0
721
Bern-Finhaut-Emosson

Of u nou graag kijkt naar het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen, de Tour de France, of wellicht gewoon naar elk van deze spectaculaire sportevenementen, een ding staat in ieder geval vast: de zomer van 2016 beloofd een ware sportzomer te worden. In deze blogreeks richten wij ons op de Tour de France. Van de etappes tot de renners en de bezienswaardigheden en plaatsen in de omgeving van de etappes: niets blijft onbesproken.

Etappe 17: Bern-Finhaut-Emosson

Op het eerste oog lijkt het wellicht wat vreemd om een blog over deze etappe op zonnigzuidfrankrijk.nl te lezen. Deze etappe wordt namelijk in haar volledigheid in Zwitserland verreden! Omdat er na deze etappe weer enkele ritten in het zuiden van Frankrijk plaatsvinden, vonden wij het echter een goed idee om ook deze etappe eens onder de loep te nemen. De etappe van vandaag kent vier beklimmingen, waarvan de laatste twee het zwaarste zijn. De finishlijn van vandaag ligt in Finhaut-Emosson. Vlak voor de finishlijn krijgen de renners nog een bijzonder zware slotklim voor de kiezen. Gaan de klassementsrenners hier tijd verspelen?Bern-Finhaut-Emosson

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Bern-Finhaut-Emosson

Omdat de etappe van vandaag in haar volledigheid door Zwitserland gaat, is het lastig om hier iets te vertellen over de leukste bezienswaardigheden en plaatsen in de regio. Daarom kijken wij iets verder, over de grens met Frankrijk, waar de finishplaats toch wel erg dicht bij ligt. Finhaut-Emosson ligt namelijk nagenoeg aan het Franse departement Haute-Savoie, bekend vanwege de wonderschone stad Annecy, volgens sommigen een van de mooiste steden in heel Frankrijk. Een bezoekje aan deze prachtige plaats is dan ook meer dan de moeite waard.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Bern-Finhaut-Emosson?

De uitslag van de etappe van vandaag is zeer moeilijk te voorspellen. Dit hangt namelijk onlosmakelijk samen met de vraag of de favorieten elkaar kunnen bijhouden. Wanneer de onderlinge tijdsverschillen erg klein zijn, zou het ons niets verbazen als enkele renners, die voor de geletruidrager op een veilige afstand staan in het algemeen klassement, de zegen van het peloton krijgen en al redelijk vroeg in de etappe wegrijden van de rest van de renners. Wanneer het op een dergelijke aanval aankomt, zou een renner als Romain Bardet deze etappe best wel eens kunnen winnen.
Bern-Finhaut-Emosson

De etappe Bern-Finhaut-Emosson bijwonen?

Wilt u de etappe Bern-Finhaut-Emosson zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here