Etappe 17: Digne-les-Bains – Pra-Loup

0
879
Digne-les-Bains – Pra-Loup

Dit jaar doorkruist de Tour de France Zuid-Frankrijk van het westen naar het oosten. Van de steile cols in de Pyreneeën tot aan de minstens net zo steile beklimmingen in de Alpen. Ook dit jaar beloofd het weer een zeer spectaculaire editie van de Tour de France te worden. Ook dit jaar rijdt de Tour de France weer door de prachtigste omgevingen, met haar talloze leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen. In deze blogserie worden daarom de leukste bezienswaardigheden langs de verschillende etappes in Zuid-Frankrijk in kaart gebracht.Digne-les-Bains – Pra-Loup

Etappe 17: Digne-les-Bains – Pra-Loup

De etappe Digne-les-Bains – Pra-Loup is alweer de zeventiende etappe van de Tour de France. Dit is de eerste echte bergetappe in de Alpen in de Tour de France. Al vrij snel na de start in Digne-les-Bains wacht de renners de eerste beklimming van de dag. Hier blijft het niet bij, want in totaal zullen de renners gedurende etappe Digne-les-Bains – Pra-Loup 5 beklimmingen voor de kiezen krijgen. Bovendien ligt de eindstreep 10 meter onder de top van de zware beklimming naar Pra-Loup. Met andere woorden: de etappe Digne-les-Bains – Pra-Loup is de uitgelezen mogelijkheid voor de klassementsrenners om de concurrentie een gevoelige tik uit te delen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de omgeving van de etappe Digne-les-Bains – Pra-Loup is veel te zien en te beleven. In de eerste plaats is de startplaats Digne-les-Bains absoluut de moeite waard om te verkennen. In de leuke plaatsje zijn onder meer de straatjes in het oude stadscentrum zeer leuk om te verkennen. Een andere leuke plaats in de nabije omgeving van deze etappe, is Sisteron. Vanuit de indrukwekkende citadel, die hoog boven de stad uittorent, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de nabije omgeving. Ook het plaatsje Castellane is de moeite waard om te bezoeken. In de Gorges du Verdon kunt u heerlijk zwemmen of wandelen. Ook kunt u er voor kiezen om deze indrukwekkende kloof te verkennen door een waterfiets of kano te huren. Een absolute aanrader!

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Deze eerste echte bergetappe in de Alpen zou voor de klassementsrenners reden moeten zijn om hun concurrenten goed in de gaten te houden. Wij verwachten dan ook eigenlijk dat het voor de topfavorieten voor de eindzege in de Tour de France bijzonder lastig zal worden om weg te rijden bij de concurrentie. Wij verwachten dan ook dat deze etappe gewonnen zal worden door een renner die zich net onder de groep favorieten bevindt in het klassement, maar dus geen directe bedreiging zal vormen voor de eindzege. Het parcours van de etappe Digne-les-Bains – Pra-Loup is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor een wielrenner als Rui Costa van Lampre. Het zou ons dan ook niets verbazen als hij als eerste over de finish rijdt, terwijl de grote favorieten voor de eindzege in de Tour de France elkaar geen meter de ruimte gunnen.
Digne-les-Bains – Pra-Loup

Deze etappe bezoeken?

Wilt u deze bergetappe in de Alpen zelf bijwonen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of kijk bij Booking.com voor leuke hotels.

[wpgmza id=”2″]

 

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here