Etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier

0
660
La Mure-Serre-Chevalier

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier.La Mure-Serre-Chevalier

Etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier

De etappe van vandaag begint in La Mure, een plaatsje dat nog nooit eerder deel uitmaakte van de Tour de France. Dit is een erg zware etappe, met twee beklimmingen van de buitencategorie, een van de eerste categorie en een van de tweede categorie. De finishlijn van deze etappe ligt in het plaatsje Serre-Chevalier. Onderweg worden de bekende bergen Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe en de Col du Galibier beklommen. Deze etappe is de uitgelezen kans voor de klassementsrenners om een aanval te doen op de gele trui. Wij verwachten een waar spektakel en het zou ons niets verbazen als deze etappe het klassement op zijn kop gaat zetten!

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe 17: La Mure-Serre-Chevalier

In de omgeving van de etappe La Mure-Serre-Chevalier is genoeg te zien en te beleven. Het bijwonen van deze etappe kan dan ook prima gecombineerd worden met een bezoekje aan een van de mooie bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Alpe d’Huez, het Lac de Serre-Ponçon en de Vercors. Ook zijn er vele mooie plaatsen te vinden, zoals de grotere stad Grenoble, Die, Gap en Embrun. Voor wandelaars is de omgeving van deze etappe een heerlijke vakantiebestemming. In de omgeving zijn namelijk vele wandelroutes uitgezet.
La Mure-Serre-Chevalier

De etappe La Mure-Serre-Chevalier bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.


[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here