Etappe 18: Gap – St. Jean de Maurienne

0
891
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne
Gap – St. Jean de Maurienne
Bron: letour.fr

Dit jaar doorkruist de route van de Tour de France het mooie Zuid-Frankrijk. Terwijl de renners over de weg ploeteren, komen zij door prachtige landschappen en passeren zij vele leuke bezienswaardigheden en plaatsen die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Waar de wielrenners wel wat anders aan hun hoofd hebben, reizen jaarlijks vele toeristen de Tour de France achteraan. Voor diegenen die niets van de Tour de France willen missen, maar tegelijkertijd veel willen zien en beleven in het zuiden van Frankrijk, hebben wij deze blogserie geschreven.

Etappe 18: Gap – St. Jean de Maurienne

Het grootste wielerspektakel ter wereld keert terug in de plaats Gap. Waar deze plaats in de zestiende etappe nog als finishplaats fungeerde, is Gap dit maal de startplaats voor een helse rit. De Tour de France mag dan wel bijna voorbij zijn; er moeten nog enkele zware bergen beklommen worden. Zo moeten de renners onder meer over de Col de la Morte en de Col de Bayard, beide beklimmingen van de tweede categorie. Dit is nog niet alles, want vervolgens moeten de renners ook nog eens over de Col du Glandon, een berg van de buitencategorie. Het moge duidelijk zijn: de finish in Parijs is nog ver, en in de etappe Gap – St. Jean de Maurienne kan er nog van alles gebeuren.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de omgeving van de etappe Gap – St. Jean de Maurienne zijn verschillende leuke plaatsen om te bezoeken. Zo zijn onder meer de plaatsen Sisteron en Digne-les-Bains een bezoekje waard. Iets verder richting de eindstreep van de etappe Gap – St. Jean de Maurienne, ligt de plaats Grenoble. In het plaatsje Hauterives kunt u het bijzondere Palais Idéal bezoeken, dat door de Franse postbode Ferdinand Cheval gedurende een periode van niet minder dan 30 jaar is gebouwd. Bovendien ligt het prachtige natuurgebied dat beter bekend staat als de Vercors dichtbij. Hier kunt u heerlijk genieten van de prachtige natuur.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Het moge duidelijk zijn: gezien het routeprofiel beloofd de etappe Gap – St. Jean de Maurienne een ware slijtageslag te worden. Afhankelijk van de stand in het klassement, hebben wij twee verschillende scenario’s in ons hoofd. Zijn de tijdsverschillen tussen de topfavorieten voor de eindzege klein, dan zullen renners als Contador, Froome, Nibali en Quintana de zware etappe van vandaag aangrijpen om tijdswinst te boeken op hun concurrenten. Betekent dit dan ook dat deze etappe gewonnen zal worden door een van deze grote favorieten? Nee, niet per se. Wanneer er al vroeg in de etappe een groepje renners ontsnapt uit het peloton, is het niet ondenkbaar dat de etappe Gap – St. Jean de Maurienne gewonnen zal worden door een van de vluchters, die geen gevaar meer vormen voor de renners bovenin het klassement. In dit geval tippen wij de Franse renners Voeckler, Pinot of Pierre Rolland voor de eindzege in deze etappe.
Gap – St. Jean de Maurienne

Deze etappe bezoeken?

Wilt u deze spectaculaire bergetappe in de Alpen zelf bijwonen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of kijk bij Booking.com voor leuke hotels.

[wpgmza id=”2″]

 

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here