Etappe 18: Sallanches-Megève

0
891
Sallanches-Megève

De Olympische Spelen, de Tour de France of het Europees Kampioenschap voetbal. Deze zomer valt er genoeg te beleven voor de sportliefhebbers. Ondanks het feit dat de redactie van Zonnigzuidfrankrijk zowel het Europees Kampioenschap voetbal als de Olympische Spelen ook erg kan waarderen, leest u in deze blogreeks alles over de Tour de France. Van de etappes tot aan de renners, de bezienswaardigheden in de omgeving en natuurlijk de vele mooie steden en dorpen.

Etappe 18: Sallanches-Megève

Met de etappe Sallanches-Megève keert de Tour de France terug in Frankrijk. Vandaag wordt de laatste individuele tijdrit van deze editie van de Tour de France verreden. Het parcours, van Sallanches naar Megève, is, ondanks haar geringe lengte van slechts zeventien kilometer, erg zwaar. Zo fietsen de renners vrijwel de gehele rit bergop, met stijgingspercentages tot boven de 9 procent.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Sallanches-Megève

Deze etappe wordt verreden in het departement Haute-Savoie, bekend om haar prachtige uitgestrekte natuur en vele wandel- en fietsmogelijkheden.Sallanches-Megève Voor de liefhebbers van cultuur ligt de mooie stad Grenoble op ongeveer anderhalf uur afstand rijden. Deze mooie stad in de Alpen staat bekend om haar mooie oude stadscentrum en is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Iets verder ligt het plaatsje Hauterives, waar de Tour dit jaar al eerder langs is gereden. Hier is een bezoekje aan het markante Palais Idéal van de postbode Ferdinand Cheval iets wat u echt eens gezien moet hebben.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Sallanches-Megève?

Wanneer het aankomt op tijdritten, beginnen de harten van vele Nederlandse wielerliefhebbers al wat sneller te kloppen. Tom Dumoulin heeft zich in de afgelopen jaren natuurlijk bewezen als een meer dan goede tijdrijder. Toch vermoeden wij dat het profiel van deze etappe beter geschikt is voor renners als Nairo Quintana, een renner die toch wat meer in staat is om aanzienlijk te versnellen op de steile stukken van deze rit.
Sallanches-Megève

De etappe Sallanches-Megève bijwonen?

Wilt u de etappe Sallanches-Megève zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here