Etappe 18: Trie-sur-Baïse – Pau

0
468
Trie-sur-Baïse - Pau

Etappe 18: Trie-sur-Baïse – Pau

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 18 gaat van Trie-sur-Baïse naar Pau. Pau is al vele malen eerder opgenomen in het routeprofiel van de Tour de France. In tegenstelling tot de etappes van de dagen hiervoor, is dit een vrij vlakke etappe. Zo komen er na enkele intensieve bergetappes eindelijk weer kansen voor de sprinters in het peloton.
Pau

Pau

Na Bordeaux en Toulouse wordt Pau gezien als de belangrijkste stad in het zuidwesten van Frankrijk. Haar prachtige historische binnenstad, met vele oude gebouwen en middeleeuwse straatjes, maakt van Pau een geliefde vakantiebestemming. Ook is er in deze mooie stad genoeg te beleven, van het prachtige kasteel van Pau tot aan het mooie Parlement de Navarre!
Lees meer over Pau…
Mont-de-Marsan

Mont-de-Marsan

Mont-de-Marsan is een prachtige plaats ten zuiden van het bos van Landes, het grootste bos van West-Europa. Wanneer u dit plaatsje bezoekt zal u opvallen dat de vele sporen uit het verleden nog duidelijk zichtbaar zijn, waaronder de torens van de oude verdedigingsmuur en haar Romaanse kapel. Ook zijn er in Mont-de-Marsan vele leuke oude straatjes met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes!
Lees meer over Mont-de-Marsan…
Auch

Auch

Auch staat bekend als een van de mooiste oude steden in de regio Midi-Pyrénées. Met name haar historische centrum is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Zo kunt u hier urenlang door de vele mooie oude, middeleeuwse straatjes dwalen en zijn er vele leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Een van de mooiste bezienswaardigheden in Auch is haar Escalier monumental. Deze oude trappen hebben meer dan 234 treden. Vanaf de top van deze trappen kunt u genieten van een prachtig uitzicht!
Lees meer over Auch…

Over etappe Trie-sur-Baïse – Pau

Deze etappe gaat over de vlakke wegen van de Adour, heel iets anders dan het klimgeweld van de afgelopen dagen. Deze etappe is ideaal voor de sprinters in het peloton, maar misschien slagen de aanvallers er vandaag wel in om uit de handen te blijven van het peloton. Bovendien is het na de zware bergetappes nog maar de vraag of de sprintploegen de koers nog kunnen controleren!

De etappe Trie-sur-Baïse – Pau bezoeken?

Wilt u de etappe Trie-sur-Baïse – Pau zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here