Etappe 19: Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc

0
733
Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc

Van de Olympische Spelen tot het Europees Kampioenschap voetbal en de Tour de France, deze zomer is er genoeg te beleven voor de sportliefhebbers. In deze blogreeks verdiepen wij ons op de Tour de France in Zuid-Frankrijk. Niet alleen nemen wij de verschillende renners en etappes onder de loep, ook kijken wij naar de mooie bezienswaardigheden en plaatsen in de omgeving.

Etappe 19: Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc

De etappe van vandaag is de een na laatste bergetappe in de Alpen. Vandaag moeten de renners maar liefst vier cols beklimmen, namelijk de Col de la Forclaz, Col de la Forclaz de Queige. Montée de Bisanne en de slotklim naar Saint-Gervais Mont Blanc. Hierbij zijn de Col de la Forclaz en de slotklim van vandaag ingedeeld in de eerste categorie, de Col de la Forclaz de Queige in de tweede categorie en de Montée de Bisanne wordt zelfs tot de buitencategorie gerekend. De etappe van vandaag beloofd dan hoe dan ook een spektakel te worden en, afhankelijk van de onderlinge tijdsverschillen tussen de klassementsrenners, zou het ook zomaar een zeer spannende etappe kunnen worden. Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc

Deze etappe gaat door de departementen Haute-Savoie en Savoie. Beide departementen staan bekend om haar prachtige natuur en zijn dan ook een zeer geliefde vakantiebestemming voor wandelaars en fietsers. Voor de fietsers zijn er voldoende uitdagende beklimmingen in dit gebied, voor de wandelaars zijn er talloze prachtige wandelroutes uitgezet. Voor de cultuurliefhebbers geldt een bezoekje aan de prachtige stad Annecy als iets dat eigenlijk bovenaan uw lijstje zou moeten staan wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio. Annecy is gelegen aan het Lac d’Annecy en behoort volgens de kenners tot de mooiste plaatsen in heel Frankrijk.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc?

Wij verwachten dat de etappe Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc van vandaag een winnaar zal kennen uit de groep klassementsrenners. Hierbij denken wij in de eerste plaats aan renners als Froome, Aru, Quintana of Contador. Toch sluiten wij ook niet uit dat de etappe van vandaag gewonnen gaat worden door een renner die, met het oog op het klassement, geen gevaar meer kan vormen voor de top-3. In dit scenario zouden renners als de Spaanse Joaquin Rodríguez, de Franse renner Romain Bardet, Alejandro Valverde of misschien wel Robert Gesink deze etappe ook zo maar kunnen winnen.
Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc

De etappe AAlbertville-Saint-Gervais Mont Blanc bijwonen?

Wilt u de etappe Albertville-Saint-Gervais Mont Blanc zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here