Etappe 19: Embrun-Salon-de-Provence

0
689
Embrun-Salon-de-Provence

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 19: EmbrunSalon-de-Provence.Embrun-Salon-de-Provence

Etappe 19: Embrun-Salon-de-Provence

De etappe EmbrunSalon-de-Provence is de langste etappe in deze editie van de Tour de France. Van het prachtige plaatsje Embrun in het departement Hautes-Alpes, gelegen aan de oevers van het stuwmeer Lac de Serre-Ponçon, naar de indrukwekkende plaats Salon-de-Provence in het departement Bouches-du-Rhône in het zuiden. Deze etappe is, ondanks haar lengte, interessant voor de aanvallend ingestelde renners. De etappe EmbrunSalon-de-Provence is namelijk grotendeels heuvelachtig. Het gaat hier echter niet om heuvels die voor grote verschillen in het klassement zullen zorgen, maar na de ongetwijfeld intensieve bergetappe van gisteren is de etappe van vandaag echt niet eenvoudig te noemen. De etappe kent drie cols van de derde categorie, achtereenvolgens de Col Lebraut, de Côte de Bréziers en de Col du Pointu.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Embrun-Salon-de-Provence

De etappe EmbrunSalon-de-Provence gaat door een gebied waar wij zelf enorm blij van worden. Er is in de omgeving namelijk enorm veel te zien en te doen. Zo behoort een bezoekje aan de plaats Sisteron, met haar indrukwekkende citadel tot de mogelijkheden. En wat te denken van de okergroeve van Roussillon, de Mont Ventoux, en prachtige plaatsjes als Lourmarin, Apt, Cavaillon en L’Isle-sur-la-Sorgue? En dan hebben we het prachtige plaatsje Riez, dat op het prachtige Plateau de Valensole ligt en de indrukwekkende Gorges du Verdon nog niet eens benoemd!
Embrun-Salon-de-Provence

De etappe Embrun-Salon-de-Provence bijwonen?

Wilt u de etappe EmbrunSalon de Provence zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.


[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here