Etappe 19: Lourdes – Laruns

0
497
Lourdes - Laruns

Etappe 19: Lourdes – Laruns

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 19 gaat van het wereldberoemde bedevaartsoord Lourdes naar Laruns. Dit is de laatste bergetappe van deze editie van de Tour de France, en wat voor een! Ook in de omgeving van deze etappe is weer genoeg te zien en te beleven!
Lourdes

Lourdes

Lourdes is, naast Santiago de Compostela, een van de meest bekende bedevaartsoorden ter wereld. Het plaatsje wordt door pelgrims van over de hele wereld bezocht. Ieder jaar neemt het aantal pelgrims dat naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Lourdes komt om er te bidden toe.
Lees meer over Lourdes…
Col du Tourmalet

Col du Tourmalet

De Col du Tourmalet is in het verleden al vaker scherprechter geweest in de Tour de France. Ook dit jaar moeten de renners deze bijzondere col zien te beklimmen. Het beklimmen van de Tourmalet per fiets is een van de meest gehoorde dromen van menig amateurwielrenner. Het is dan ook niet voor niets dat jaar in jaar uit duizenden fietsers deze uitdaging aan gaan!
Lees meer over Col du Tourmalet…
Gouffre d'Esparros

Gouffre d’Esparros

Gouffre d’Esparros is een prachtige grot bij het plaatsje Esparros. Deze grot staat bekend om haar prachtige kristallen. Het bestaan van deze grot is lang geheim gehouden om plunderingen te voorkomen. Per dag mogen er slechts 300 bezoekers naar binnen, om de kwaliteit van deze bijzondere grot te waarborgen. Een bezoekje aan deze bijzondere grot is meer dan de moeite waard!
Lees meer over Gouffre d’Esparros…

Over etappe Lourdes – Laruns

Deze laatste bergetappe in de Tour de France van 2018 moet haast wel een bijzonder spektakel worden. Met de beklimmingen van de Col d’Aspin, de Tourmalet, de Soulor en de Aubisque zullen de klassementsrenners zich vandaag nog een keer moeten laten zien. De grote vraag is welke renners zo aan het einde van de Tour de France nog op hun best zijn. De kans dat de Tour de France met deze spectaculaire etappe beslist gaat worden is erg groot!

De etappe Lourdes – Laruns bezoeken?

Wilt u de etappe Lourdes – Laruns zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here