Etappe 19: Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire

0
856
Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Ook dit jaar rijdt de Tour de France weer door Zuid-Frankrijk. Met het oog op de zware bergetappes in de Pyreneeën en in de Alpen, belooft ook deze editie van de Tour de France weer spectaculair te worden. De route van de grootste wielerronde ter wereld doorkruist het zuiden van Frankrijk dit jaar van het westen naar het oosten. Hierbij rijdt de Tourkaravaan langs vele leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen. In deze blogserie staat daarom niet alleen de Tour de France centraal, maar ook de vele bezienswaardigheden in de nabije omgeving worden benoemd en beschreven.Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Etappe 19: Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire

De negentiende etappe in de Tour de France start in de plaats waar deze gisteren is geëindigd. De etappe Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire is slechts 138 kilometer lang. Hiermee is de etappe vele kilometers korter dan eerdere etappes. Toch is de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire absoluut niet minder zwaar. In deze 138 kilometers moeten namelijk vier cols door de renners beklommen worden, waarvan de Col du Mollard, een klim van de tweede categorie, nog de minst zware col is. Naast de beklimming van de Col du Mollard, moeten de renners in deze etappe ook nog eens de Col du Chaussy (eerste categorie) de Col de la Croix de Fer (buitencategorie) en de Col Le Corbier (eerste categorie) beklimmen. Het moge duidelijk zijn: ondanks de geringe afstand van de etappe, beloofd ook de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire een waar spektakel te worden!

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de omgeving van de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire zijn meerdere leuke uitjes in te plannen. Zo behoort een uitstapje naar Grenoble tot de mogelijkheden, maar ook een bezoekje aan een mooi plaatsje als Die, of aan de Alpe d’Huez is absoluut de moeite waard. Bovendien is dit gebied een waar walhalla voor de fanatieke wandelaars onder ons. Zo zijn er vele wandelpaden, die er op wachten om door u verkent te worden.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Met het oog op het routeprofiel, belooft deze etappe een ware hel te worden voor de sprinters in het peloton. Ook diegenen die vandaag slechte benen hebben, zullen zichzelf tegenkomen tijdens een van de zware beklimmingen. Het zou ons niets verbazen als een van de favorieten voor de eindzege in de Tour de France, Contador, Froome, Nibali of Quintana deze etappe gebruikt om de concurrentie een flinke tik uit te delen. Gezien de verschillende haarspeldbochten in deze etappe, is het maar de vraag in hoeverre volgauto’s in staat worden gesteld om bij de renners te blijven. De kans is aanwezig dat deze auto’s omgeleid worden. Hierdoor is de kans aanwezig dat het klassement in deze etappe over de kop kan gaan. Toch spelen wij op ‘veilig’, en wijzen wij een van de Tourfavorieten aan als winnaar van deze etappe.
Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Deze etappe bezoeken?

Wilt u de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire zelf bezoeken? Kijk dan bij Booking.com voor een geschikt hotel, of kijk op de onderstaande kaart voor een leuk vakantiehuis in de nabije omgeving.

Filter op


[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here