Etappe 20: Mégève-Morzine

0
755
Mégève-Morzine

De zomer van 2016 kan met recht een sportzomer genoemd worden. Met het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France valt er deze zomer dan ook genoeg te beleven voor de sportliefhebbers. In deze blogreeks leest u alles over de etappes van de Tour de France in Zuid-Frankrijk. Van het parcours tot aan de renners. Ook richten wij ons op de vele leuke bezienswaardigheden en plaatsen in de omgeving van de etappes.

Etappe 20: Mégève-Morzine

Etappe nummer twintig is dan toch echt de allerlaatste bergetappe van deze editie van de Tour de France. Aan de ene kant is het voor ons als liefhebbers jammer dat de Tour de France bijna afgelopen is, aan de andere kant zullen de renners niet kunnen wachten tot het moment dat zij, na de finish op de Champs-Élysées morgen hun geliefden weer in hun armen kunnen sluiten.Mégève-Morzine Voordat het zover is moeten er vandaag echter nog vier zware cols beklommen worden, namelijk de Col des Aravis van de tweede categorie, Col de la Colombière en Col de la Ramaz van de eerste categorie en tot slot de Col de Joux Plane, van de buitencategorie. Ongeacht wie er aan het eind van de etappe gehuldigd kan worden op het podium: ook deze etappe beloofd een waar spektakel te worden.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Mégève-Morzine

Evenals de voorgaande etappes rijdt ook de etappe van vandaag door de departementen Haute-Savoie en Savoie. Deze gehele regio staat bekend als een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Sommigen mensen zelfs dat dit gebied een van de mooiste gebieden is van heel Frankrijk. Langs het nabijgelegen Lac d’Annecy zijn dan ook vele campings te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio is een bezoekje aan het prachtige stadje Annecy meer dan de moeite waard.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Mégève-Morzine?

Wie de etappe van vandaag wint zal in sterke mate afhankelijk zijn van de vraag of de Tour de France op het moment dat deze etappe verreden gaat worden, eigenlijk niet al beslist is. Het zou zomaar kunnen dat de nummer een in het klassement inmiddels een veilige voorsprong heeft opgebouwd op de achtervolgers. Wanneer we het klassement buiten beschouwing laten, zou deze etappe geschikt moeten zijn voor renners als Quintana, Contador, Froome, Bardet, Aru, Rodríguez of Robert Gesink. Andere renners die volgens ons deze etappe best wel eens zouden kunnen gaan winnen zijn Tejay van Garderen, Romain Bardet of misschien toch wel Alejandro Valverde.
Mégève-Morzine

De etappe Mégève-Morzine bijwonen?

Wilt u de etappe Mégève-Morzine zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here