Etappe 20: Modane – L’Alpe d’Huez

0
794
Modane – L’Alpe d’Huez

Van de Pyreneeën tot aan de Alpen, dit jaar rijdt de Tour de France van oost naar west door Zuid-Frankrijk. Van de steile beklimmingen in de Pyreneeen tot aan de nagenoeg net zo stijle beklimmingen in de Alpen. Ook deze editie van de Tour de France belooft een waar spektakel te worden. De verschillende etappes doorkruizen het prachtige landschap van Zuid-Frankrijk, waar veel mooie bezienswaardigheden, steden en dorpen te vinden zijn. Daarom laten wij in deze blogserie niet enkel ons licht schijnen op de verschillende etappes, maar ook op de leukste bezienswaardigheden in de omgeving.Etappe 20: Modane – L’Alpe d’Huez

Etappe 20: Modane – L’Alpe d’Huez

De twintigste etappe van de Tour de France in 2015 beloofd een waar spektakel te worden. De etappe Modane – L’Alpe d’Huez is qua afstand vrij kort te noemen. Zo is deze etappe ‘slechts’ 110,5 kilometer lang. Toch is dit een enorm zware etappe. Zo wordt de Col de la Croix de Fer beklommen. Dit is een beklimming van maar liefst 29 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%. Ook de laatste beklimming in de Tour de France van 2015 is er een die er mag wezen. In het plaatsje Bourg d’Oisans begint namelijk de beklimming van de legendarische Alpe d’Huez. Het moge duidelijk zijn: klassementsrenners die op deze laatste tourdag in de Alpen een slechte dag hebben, zullen een flinke duikeling kunnen maken in het algemeen klassement.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de nabij omgeving van de etappe Modane – L’Alpe d’Huez is genoeg te beleven. Ten eerste is een bezoekje aan de Alpe d’Huez meer dan de moeite waard. Natuurlijk is deze berg tijdens de etappe zelf nagenoeg onbereikbaar: de verwachting is dat de berg al vroeg op de dag onbereikbaar zal zijn vanwege de drukte. Iets ten oosten van deze etappe ligt de plaats Grenoble. In deze leuke Alpenstad is genoeg te zien en te beleven. In de Vercors, een van de mooiste natuurgebieden in heel Frankrijk, kunt u heerlijk wandelen. Wanneer u de drukte rondom de etappe wenst te vermijden, is een dagje wandelen in dit prachtige gebied een goed alternatief.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Wij verwachten dat de beklimming van de Alpe d’Huez vandaag beslissend gaat zijn. Dit is de allerlaatste kans voor de klassementsrenners om tijdswinst te pakken op de drager van de gele trui. Wij denken dat de kans dan ook groot is dat er relatief vroeg in de etappe al een kopgroepje ontstaat met daarin de belangrijkste klassementsrenners. Deze renners zullen elkaar geen seconde uit het oog verliezen. Dit betekent dat renners, die buiten de top tien vallen en derhalve geen reële kans meer maken op de gele trui, tijdens de etappe Modane – L’Alpe d’Huez wel eens een aanval in kunnen zetten. En wat zou het dan mooi zijn als een Nederlandse wielrenner als Robert Gesink als eerste over de finish komt op de Alpe d’Huez, die ook wel de ‘Hollandse berg’ wordt genoemd! Het zou ons dan ook niets verbazen als de laatste bergetappe in de Tour de France van 2015 gewonnen wordt door renners als Robert Gesink, Bauke Mollema, of misschien toch Thomas Voeckler of Thibaut Pinot.
Modane – L’Alpe d’Huez

Deze etappe bezoeken?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Kijk dan bij Booking.com naar een geschikt hotel in de omgeving, of op de onderstaande kaart voor een leuke camping of een vakantiehuis in de buurt.

Filter op


[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here