Etappe 20: Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette

0
482
Saint-Pée-sur-Nivelle - Espelette

Etappe 20: Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 20 is een individuele tijdrit van Saint-Pée-sur-Nivelle naar Espelette. Deze etappe gaat door het prachtige landschap van Frans Baskenland, waar veel te zien en te beleven is!
Espelette

Espelette

Espelette is een prachtig, typisch Baskisch plaatsje dat bekend staat om haar rode pepers. In dit plaatsje ligt de finishlijn van vandaag. In dit prachtige plaatsje, met haar typerende witte huizen met rode luiken, kunt u gerust een middag doorbrengen!
Lees meer over Espelette…
Saint-Jean-de-Luz

Saint-Jean-de-Luz

Saint-Jean-de-Luz is een prachtig kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Het plaatsje is een geliefde vakantiebestemming en staat onder meer bekend om haar oude, gezellige binnenstad. Hier zijn veel leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Ook een bezoekje aan de haven van deze plaats is meer dan de moeite waard.
Lees meer over Saint-Jean-de-Luz…
Grotten van Isturitz en Oxocelhaya

Grotten van Isturitz en Oxocelhaya

De grotten van Isturitz en Oxocelhaya zijn twee grotten die in elkaar overlopen. In deze grotten zijn sporen gevonden die er op duiden dat de grot al in de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. Bij de ingang van de grot is een leuk museum gevestigd waar u de verschillende vondsten kunt bewonderen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan deze prachtige grotten meer dan de moeite waard.
Lees meer over de grotten van Isturitz en Oxocelhaya…
Ainhoa

Ainhoa

Ainhoa is een prachtig traditioneel Baskisch plaatsje dat aan de grens met Spanje ligt. Volgens de kenners behoort dit plaatsje tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk: de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’!
Lees meer over Ainhoa…

Over etappe Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette

Omdat het vandaag een individuele tijdrit betreft, is vandaag de allerlaatste kans voor de klassementsrenners om nog wat plaatsjes op te schuiven in het eindklassement. De grote vraag is of de Tour de France bij aanvang van deze etappe niet al beslist is. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat een klassementsrenner al in de etappes in de Pyreneeën een dermate grote voorsprong heeft opgebouwd, dat deze tijdrit er eigenlijk niet meer toe doet. Het parcours van vandaag is op zijn minst heuvelachtig te noemen, waarbij de renners de Col de Pinodieta moeten beklimmen. Deze col is circa 900 meter hoog en kent op sommige gedeelten een stijgingspercentage van ongeveer 10%. Ongeacht het verloop van de etappe staat één ding vast: deze etappe gaat door een prachtige omgeving!

De etappe Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette bezoeken?

Wilt u de etappe Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here