Etappe 4: Saumur-Limoges

0
757
Saumur-Limoges

2016 is een echt sportjaar. Met het EK, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France kunnen we heel wat uurtjes in spanning zitten achter de televisie over wie uiteindelijk de wedstrijd gaat winnen. Wij van Zonnigzuidfrankrijk.nl vinden het verschrikkelijk dat het Nederlands elftal niet mee doet aan het EK. Daarom richten wij ons maar op de Tour de France en juichen ondertussen voor België en Frankrijk.

Etappe 4: Saumur-Limoges

Saumur - Limoges
In etappe 4 rijdt de karavaan de Limousin in als deze naar Limoges gaat. Dit is een rit van 237,5 km en deze wordt verreden op dinsdag 5 juli. Het is een vrij vlakke etappe met alleen na 182 km een klimmetje van 1,2 km met een stijgingspercentage van 5,6 procent.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Saumur-Limoges

De renners rijden die dag door een voor ons, favoriet stukje Frankrijk, want ze rijden vlak langs het prachtige natuurgebied ‘De Brenne’. Hier is voor een belangrijk deel de liefde voor het land ontstaan en zonder die liefde zou deze website niet zijn ontstaan. Hoe die liefde voor Frankrijk is begonnen, kun je lezen in deze blog. Wij raden dan ook aan, om als je naar deze etappe gaat kijken en nog tijd over hebt, even te stoppen in de Brenne. Dit natuurgebied is niet zo toeristisch, maar wel heel mooi. Je kunt hier prachtig wandelen of fietsen, maar ook met lekker weer zwemmen in de rivier de Creuse. Ga je liever vlakbij de enige klim staan van die dag? Kijk dan daarvoor nog even in de prachtige plaats La Souterraine. Hier kun je heerlijk winkelen of op het terras zitten, maar ook je cultuurhart ophalen bij de Porte Saint-Jean. Ook zijn in La Souterraine meerdere oude gebouwen uit de dertiende eeuw na Christus te bewonderen. Uiteindelijk komen de renners na 237,5 km aan in de hoofdstad van de Limousin, namelijk in Limoges. Deze stad heeft een hele gezellige binnenstad met een prachtige gotische kathedraal en ook het porseleinmuseum is een bezoekje waard.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Saumur-Limoges?

De etappe Saumur-Limoges is de langste etappe van de Tour de France dit jaar. Gezien het feit dat deze etappe vrij vlak is, verwachten wij dat de etappe gewonnen gaat worden door een van de sprinters in het klassement. Hierbij zouden wij ons geld inzetten op renners als Kittel, Greipel, Sagan of Cavendish.
Saumur - Limoges

De etappe Saumur-Limoges bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here