Etappe 6: Arpajon-sur-Cère-Montauban

0
667
Arpajon-sur-Cère-Montauban

2016 is een echt sportjaar. Met het EK, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France valt er deze sportzomer genoeg te beleven. Hoewel het Nederlands elftal zich niet heeft weten te kwalificeren voor het EK, valt er nog genoeg te beleven met de Tour de France. Zal er, na het goede optreden van Kruiswijk in de Giro d’Italia, ook in de Tour de France reden om te juichen zijn? Of wordt het toch weer een overwinning voor Christopher Froome? In deze blogreeks richten wij ons op de hele Tour de France. Niet alleen de renners of het parcours, maar met name ook de omgeving rondom de etappes wordt in deze blogserie belicht.

Etappe 6: Arpajon-sur-Cère-Montauban

De etappe van vandaag doorkruist een gebied dat eigenlijk te mooi is om ‘zomaar’ te doorkruisen. De heuvelachtige etappe van vandaag gaat zowel door het departement Aveyron als het departement Tarn-et-Garonne. De eindstreep van de etappe ligt in de prachtige stad Montauban aan de rivier Tarn. Over het waarschijnlijke verloop van de etappe bestaat wat twijfel bij de redactie van Zonnigzuidfrankrijk.nl. Het heuvelachtige parcours biedt kansen voor ontsnappers, maar de etappe is dan ook weer niet zo heuvelachtig dat een massasprint is uitgesloten. Arpajon-sur-Cère-Montauban

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Arpajon-sur-Cère-Montauban

Wat wel zeker is, is dat er in de omgeving van de etappe genoeg te zien en te beleven is. Zo liggen er in de omgeving vele prachtige steden en dorpen die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat te denken van prachtige steden als Rodez, Cahors, Figeac en natuurlijk de finishplaats Montauban? Iets verder weg ligt de prachtige stad Albi, met haar indrukwekkende kathedraal. Ook de wat kleinere plaatsjes als Conques, Cordes sur-Ciel en Caylus zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Al deze plaatsjes hebben één iets met elkaar gemeen. Zo lijkt het in elk van de plaatsjes alsof de tijd heeft stilgestaan dankzij de vele mooie oude gebouwen en mooie straatjes. Het moge duidelijk zijn: ook voor diegenen die weinig tot niets hebben met het wielerspektakel van de Tour de France valt er in de omgeving van deze etappe genoeg te zien en te beleven.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Arpajon-sur-Cère-Montauban?

Wordt het een massasprint of slagen enkele vluchters er in de rest van het peloton voor te blijven? De etappe kent twee cols van de derde categorie en eentje van de vierde categorie. De laatste col van de derde categorie ligt op ongeveer veertig kilometer van de finishlijn in Montauban. In tegenstelling tot de rest van de etappe, zijn de laatste veertig kilometer van de etappe zo goed als vlak. Wij verwachten dat de sprinters de schermutselingen op de paar cols die deze etappe rijk is zullen overleven en dat de etappe ondanks de inspanningen van enkele vluchters toch zal uitdraaien op een massasprint. Wanneer het daadwerkelijk op een massasprint aan komt, zetten wij ons geld in op een etappeoverwinning van Greipel of Kittel.
Arpajon-sur-Cère-Montauban

De etappe Arpajon-sur-Cère-Montauban bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen, of genieten van de prachtige bezienswaardigheden en steden in de omgeving? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een goede camping of een hotel in de omgeving!


[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here