Etappe 7: L’Isle Jourdain – Lac de Payolle

0
689
L'Isle Jourdain - Lac de Payolle

2016 is een echt sportjaar. Met het EK, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France valt er deze sportzomer genoeg te beleven. Het Nederlandse voetbalelftal ontbreekt dit jaar op het Europees Kampioenschap voetbal, wat ons de gelegenheid geeft om ons volledig op de editie van de Tour de France van dit jaar te richten. Kunnen we, na de goede prestaties van renners als Tom Dumoulin, Steven Kruiswijk en Wout Poels dit jaar kunnen genieten van een etappeoverwinning? Dat zou het gemis van het EK voetbal in onze ogen meer dan goed maken. In deze blogreeks, schenken we, naast de aandacht voor de renners en het parcours van de Tour de France, ook aandacht aan de omgeving van de verschillende etappes. Geen enkel mooi dorpje, indrukwekkende stad of mooie bezienswaardigheid blijft in deze blogserie onderbelicht.

Etappe 7: L’Isle Jourdain-Lac de Payolle

Het zwaartepunt van etappe 7 ligt op ongeveer 18 kilometer van de eindstreep in Lac de Payolle, met de zware beklimming van de Col d’Aspin. De beklimming van deze berg van de eerste categorie gaat ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Toch kan het ook maar net zo zijn dat de beklimming van de Col d’Aspin niet voor het verschil gaat zorgen, maar de afdaling nadat de renners de top zijn gepasseerd. Vanaf de top van de Col d’Aspin is het immers nog zeven kilometer naar de eindstreep bij Lac de Payolle. L'Isle Jourdain - Lac de Payolle

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe L’Isle Jourdain-Lac de Payolle

De omgeving van de etappe van vandaag kenmerkt zich door haar prachtige natuurschoon. Indrukwekkende steden als Auch en Bagnères-de-Luchon zijn absoluut een bezoekje waard. In Auch moet u echt eens door het oude stadscentrum wandelen, met haar vele prachtige oude straatjes en gebouwen. Wanneer u Bagnères-de-Luchon bezoekt, mag een ritje in de skilift naar Superbagnères eigenlijk niet ontbreken. Leuk voor jong en oud! Iets verder liggen plaatsen als het legendarische Lourdes en het middeleeuwse Foix. Ook een bezoekje aan het kasteel Montségur is meer dan de moeite waard, maar verkijk u niet op de voor sommigen lastige beklimming naar de top van de berg waar het kasteel op ligt.

Onze voorspelling: wie wint de etappe L’Isle Jourdain-Lac de Payolle?

Met het oog op de nog zwaardere etappes die volgen na deze etappe, verwachten wij dat de klassementsrenners elkaar geen moment uit het oog zullen verliezen. Kanshebbers voor een podiumplek, zoals Chris Froome en Nairo Quintana, zullen op hun tellen moeten passen tijdens de afdaling vanaf de Col d’Aspin. Een verkeerde beweging kan immers grote gevolgen hebben voor de aspiraties. Als de favorieten elkaar niet uit het oog verliezen, zou een renner als Romain Bardet nog wel eens hoge ogen kunnen gooien tijdens deze etappe.
L'Isle Jourdain-Lac de Payolle

De etappe L’Isle Jourdain-Lac de Payolle bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here