Etappe 8: Pau-Bagnères-de-Luchon

0
697
Pau-Bagnères-de-Luchon

2016 is een echt sportjaar. Met het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France is er voor de sportliefhebbers genoeg te beleven. In deze blogreeks richten wij ons op de Tour de France, het grootste wielerspektakel ter wereld. Hierbij kijken wij verder dan enkel de renners en het parcours. Ook de omgeving komt in deze blogreeks aan bod. In deze blogreeks ontdekt u dan ook langs welke leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen de renners rijden.

Etappe 8: Pau-Bagnères-de-Luchon

Pau-Bagnères-de-Luchon
De etappe PauBagnères-de-Luchon is een van de zwaarste etappes in deze editie van de Tour de France. Met drie zware beklimmingen in het vooruitzicht wordt dit voor de liefhebbers ongetwijfeld een etappe om van te smullen. Voor de renners is het vooruitzicht om achtereenvolgens een beklimming van de buitencategorie, een berg van de tweede categorie en twee bergen van de eerste categorie te moeten bedwingen ongetwijfeld een stuk minder plezierig. Ondanks de slijtageslag die deze rit beloofd te worden, is de etappe van morgen volgens de kenners nóg een stukje zwaarder.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Pau-Bagnères-de-Luchon

Zowel de beginplaats als de finishplaats van deze etappe zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Beide plaatsen staan bekend om haar mooie historische binnenstad. Ook plaatsen als het wereldberoemde bedevaartsoord Lourdes en de stad Tarbes zijn echter de moeite waard om met een bezoekje te vereren en dan hebben we het natuurschoon van deze omgeving nog niet eens benoemd. Het moge duidelijk zijn: ook wanneer u geen intentie heeft om de etappe van vandaag bij te wonen is er in deze omgeving genoeg te zien.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Pau-Bagnères-de-Luchon?

Gezien het parcours van vandaag is het waarschijnlijk dat de grote favorieten tijdens deze etappe van zich zullen laten spreken. Wanneer een van de grote favorieten vandaag een offday heeft, zou de renner in kwestie in theorie vandaag al een niet meer overbrugbare achterstand op kunnen lopen in het algemeen klassement. Voor renners als Froome, Quintana, Nibali en Contador zal deze etappe dan ook in het teken staan van anticiperen en waar mogelijk zelf plaagstoten uitdelen aan de concurrentie. Veel zal afhangen van de teams van de klassementsrenners. In hoeverre zullen de ploegen in staat zijn om hun kopmannen in deze etappe bij te staan? Wij verwachten dat deze etappe gewonnen gaat worden door een van de favorieten, of door een renner die al vroeg in de etappe ontsnapt uit het peloton. Zullen de aanvallers in het peloton in staat zijn om de grote favorieten tijdens deze etappe voor te blijven?
Pau-Bagnères-de-Luchon

De etappe Pau-Bagnères-de-Luchon bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here