Etappe 9: Vielha-Andorra Arcalis

0
698
Vielha-Andorra Arcalis

De zomer van 2016 beloofd een heuse sportzomer te worden. Met het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France, is er deze zomer genoeg te beleven voor de sportliefhebbers. In deze blogreeks schenken wij aandacht aan de Tour de France, het grootste wielerspektakel ter wereld. Behalve het parcours en de wielrenners zelf zullen ook alle leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen in de omgeving van de etappes aan bod komen.

Etappe 9: Vielha-Andorra Arcalis

De etappe Vielha-Andorra Arcalis kan met recht een enorm zware etappe genoemd worden. Sterker nog, volgens de kenners is dit de allerzwaarste etappe in deze editie van de Tour de France. Vielha-Andorra ArcalisGedurende deze etappe moeten maar liefst vier cols overwonnen worden, waarvan de Côte de la Comella (tweede categorie) nog het minst zwaar is. Bovendien ligt de eindstreep van deze etappe bovenop een berg. De slotklim is ongeveer achttien kilometer lang en behoort tot de buitencategorie. Deze slotklim is al enkele malen eerder opgenomen in de route van de Tour de France, en heeft al vaker een grote impact gehad op het algemeen klassement. De etappe van vandaag beloofd dan ook een ware slijtageslag te worden.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Vielha-Andorra Arcalis

Hoewel deze etappe geen enkele kilometer op Frans grondgebied kent, is er een de Franse kant van de grens veel te zien en te beleven. Wat te denken van indrukwekkende grotten als Bédeilhac, Niaux en Lombrives? Of het legendarische katharenkasteel Montségur? Ook is het plaatsje Tarascon-sur-Ariège meer dan de moeite waard om te bezoeken, evenals de plaats Foix. Het departement Ariège, waar deze leuke grotten en steden liggen, is een prachtig departement dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de departementen in de Provence, veel minder toeristen trekt. Het moge duidelijk zijn: aan de Franse kant van de grens is genoeg te zien en te beleven.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Vielha-Andorra Arcalis?

De koninginnenrit winnen in de Tour de France, welke profwielrenner wil dat nou niet? Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de topfavorieten voor de podiumplaatsen elkaar goed in de gaten zullen houden. Omdat de etappe in Spanje en Andorra wordt verreden, zou het ons niets verbazen als Alberto Contador vandaag gaat proberen als eerste over de eindstreep te komen.
Vielha-Andorra Arcalis

De etappe Vielha-Andorra Arcalis bijwonen?

Wilt u de etappe Vielha-Andorra Arcalis zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.


[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here