Languedoc-Roussillon: de perfecte vakantiebestemming?

0
1006
Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon: de perfecte vakantiebestemming?

De regio Languedoc-Roussillon is een geliefde vakantiebestemming. Deze uitgestrekte regio grenst onder meer aan de Provence, de Midi-Pyrénées, het dwergstaatje Andorra en Spanje. Ondanks dat de regio Languedoc-Rousillon vanuit vrijwel iedere windrichting te maken krijgt met verschillende sferen, komen deze in deze regio samen en vormen zij een unieke sfeer, die typerend is voor de regio Languedoc-Roussillon. Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon:een streek vol kastelen en mysterie

De unieke sfeer in de regio Languedoc-Roussillon wordt grotendeels bepaald door de rijke historie van dit gebied, wat zich vertaalt in de vele kastelen die zich in deze regio bevinden. Zo zijn de bekende kastelen van de Katharen, zoals Peyrepertuse, Quéribus en Montségur allen zeker een bezoek waard. Ook de prachtige oude stad Carcassonne, met haar middeleeuwse Cité is een plaats die je absoluut eens gezien moet hebben. Ook het mysterieuze dorpje Rennes-le-Château, dat wereldwijd bekend is geworden vanwege de legende van de Heilige Graal, is erg leuk om te bezoeken.

Languedoc-Roussillon: prachtige natuur en heerlijke zandstranden

Ook voor natuurliefhebbers en diegenen die op zoek zijn naar een heerlijke strandvakantie is de regio Languedoc-Roussillon een waar paradijs. Omdat de regio dermate groot is, betekent dit dat je hier kunt genieten van vele verschillende soorten natuur. Van de prachtige Camargue in het oosten van de regio, tot aan het indrukwekkende berglandschap van de Pyreneeën, waar je heerlijk kunt wandelen. Voor de sportieve fietsers liggen enkele ware Tourcols te wachten op per fiets beklommen te worden, zoals het Plateau de Beille, een beklimming die al meerdere malen is opgenomen in de route van de Tour de France. Op de prachtige stranden bij plaatsjes als Collioure, Saint-Cyprien, Gruissan en Narbonne is het heerlijk vertoeven tijdens de warme zomerdagen.

Vakantie in Languedoc-Roussillon

Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige vakantie in een prachtige omgeving met vele interessante bezienswaardigheden, dorpen en steden, dan is de regio Languedoc-Roussillon echt iets voor jou. In deze regio is een veelvoud aan campings en vakantiewoningen te vinden, waardoor er altijd wel een geschikt vakantieverblijf te vinden is. Op deze website is het volledige aanbod van enkel de beste aanbieders inzichtelijk gemaakt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je zonder zorgen kunt genieten van een heerlijke en welverdiende vakantie in de Languedoc-Roussillon.

Om het je nog gemakkelijker te maken, hebben wij je al een eindje op weg geholpen door de beste aanbieders van vakantiewoningen en campings in de regio Languedoc-Rousillon op een rijtje te zetten. Mogen wij je alvast een heerlijke vakantie wensen?

Vacanceselect: campings in Languedoc-Roussillon
Ecamp: campings in Languedoc-Roussillon
Basic-Travel: vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon
Topic Travel: vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon
Belvilla: vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon
Happyhome: vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here