Limousin: Daar waar de liefde voor Frankrijk begon!

0
939
Limousin

Limousin: Daar waar de liefde voor Frankrijk begon!

Op zonnigzuidfrankrijk.nl zijn zojuist enkele nieuwe regio’s toegevoegd: de Limousin, Auvergne en Poitou-Charentes. Dit zijn prachtige regio’s en met name de Limousin heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Deze regio is het waard om langer te blijven dan een nacht op weg naar meer zuidelijke bestemming.Limousin

Geboren in 1989, ging ik als klein meisje in de zomers van de jaren ’90 ieder jaar met mijn ouders naar Frankrijk. En u raadt het al: wij gingen naar de Limousin. De liefde voor Frankrijk startte in het Parc Naturel Régional de la Brenne. In dit schitterende natuurgebied gingen wij ieder jaar naar een oom en tante, die in deze regio woonden.Hier leerde ik het Franse leven kennen. De lange, warme zomeravonden met heerlijk eten, de prachtige taal, de leuke bezienswaardigheden en de aardige mensen. Mijn tante is een hele goede kokkin met een grote liefde voor de Franse keuken. Zij heeft er voor gezorgd dat ik op 4-jarige leeftijd kon smullen van de escargots en tarte tartin. Van het Frans verstond ik toen natuurlijk nog niets, maar de klank van de taal vond ik altijd prachtig en nog steeds kan ik er graag naar luisteren. In de Brenne kunt u heel mooi wandelen of aan lekker aan de rivier de Creuse zitten. Verder kunt u naar bezienswaardigheden zoals het heftige Oradour-sur-Glane, of prachtige steden bezoeken zoals Limousin, Uzerche en Poitiers in de nabijgelegen regio Poitou-Charentes. In de zomers plukten wij graag wilde bramen. Een aanrader!

Nu mijn laatste associatie met de regio Limousin: de vriendelijke mensen. Nederlanders vinden Fransen vaak nogal stug en arrogant, maar als kind heb ik ervaren dat de Fransen erg aardig zijn. Fransen kunnen in het begin nogal terughoudend of gereserveerd zijn, maar als je de moeite neemt om ze beter te leren kennen en het contact te onderhouden, staan ze wel voor je klaar. In het dorpje waar mijn familie woonde, woont nog steeds een oudere dame die, toen ik er een paar jaar geleden weer was, moest huilen omdat ze zo blij was dat ik haar bezocht. Ook heeft zij in haar huisje nog altijd foto’s staan van onze familie. Verder waren ook de andere bewoners van dat dorp altijd heel aardig. Ik mocht bijvoorbeeld als kind een keer met de boer mee op de tractor het land op. Een hele belevenis voor een stadsmeisje! Dus als ik weer iemand hoor zeggen dat Fransen arrogant zijn, heb ik er toch moeite mee en probeer ik altijd diegene te overtuigen van het feit dat Fransen ook ontzettend vriendelijk zijn.

Limousin

Hoewel mijn oom is overleden en mijn tante weer in Nederland woont, is de liefde voor Frankrijk gebleven dankzij deze fijne herinneringen. De Limousin voelt dan ook nog steeds wel als mijn tweede thuis en kan ik iedereen aanraden als fijne vakantiebestemming!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here