Nazomeren aan de Côte d’Azur

0
735

Nazomeren aan de Côte d’Azur

De zomer loopt ten einde en we gaan weer richting de herfst. Terwijl de werkstress weer toeslaat en we druk zijn met wassen en strijken, denken we met smart terug aan de heerlijke zomervakantie in Frankrijk. Lekker zwemmen, boekje lezen en een leuke bezienswaardigheid bezoeken, oftewel hét grote genieten!

Tijdens zulke momenten van weemoed is het fijn om de volgende vakantie te boeken en die hoeft helemaal niet lang op zich te laten wachten. Een last minute boeken naar de Côte d’Azur, om nog de laatste zomerse duik van dit jaar te nemen, is een fijne mogelijkheid. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, want bij Booking.com of Trivago zijn talloze leuke hotels te vinden. Ook kunt u zo buiten het hoogseizoen profiteren van scherp geprijsde verblijven in vakantiehuizen of nazomeren op een mooie camping.

Vanuit daar kunt u dan ook heel makkelijk naar mooie plaatsen als Nice, Cannes en Antibes rijden. Deze steden zijn ook in de nazomer nog erg gezellig, maar wel minder druk met toeristen dan in het hoogseizoen. Zo kunt u in Nice bijvoorbeeld overdag lekker aan het strand liggen en dan aan het einde van de dag een lekker hapje en drankje doen in een van de vele eetgelegenheden van de stad. Daarna kunt u zich mengen in het bruisende uitgaansleven van Nice. Cannes is ook een leuke uitgaansstad. Dit ligt op zo’n 33 kilometer van Nice en hier kunt u een gokje wagen in een van de vele casino’s die deze stad te bieden heeft. Ook heeft deze stad verschillende mooie nachtclubs.Côte d'Azur

Is aan het strand liggen en uitgaan niet aan u besteed, dan zijn er ook voldoende culturele uitstapjes in deze steden. Zo zijn er diverse musea met moderne kunst in Nice en bij Cannes is het Fort Royal een aanrader voor een leuk cultureel uitstapje. In dit fort uit de zeventiende eeuw is onder andere het Musée de la Mer gevestigd. Ook Antibes is leuk om te bezoeken, want hier zijn verschillende bezienswaardigheden zoals het Château Grimaldi en het Musée d’Archeologie Terrestre et Sous-Marine. In het Château Grimaldi kunt u onder andere genieten van het vakmanschap van Pablo Picasso, want er is een museum aan hem gewijd en hier hangen diverse kunstwerken van deze uitmuntende schilder. Het Musée d’Archeologie Terrestre et Sous-Marine gaat over de geschiedenis van Antibes en hier worden onder meer Romeinse voorwerpen tentoongesteld.
Verder is de Côte d’Azur natuurlijk ook bekend als populaire vakantieplaats voor de rijken der aarde en het filmfestival van Cannes. Dat is terug te zien in de omgeving, want in de haven van Antibes kunt u wegdromen bij de luxe jachten die daar liggen. Oftewel de Côte d’Azur heeft ook in de nazomer voor ieder wat wils!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here