Vijf tips voor een vakantie in de Provence

0
4604
In de Provence is veel te zien en te doen!
In de Provence is veel te zien en te doen!

De Provence is voor velen van ons vakantiebestemming nummer één. Dit is niet vreemd, want er is genoeg te zien en te doen. Bovendien heerst er een heerlijk klimaat. In de zomer ligt de temperatuur dikwijls boven de dertig graden. En wat te denken van de heerlijke lokale wijnen? Wanneer je op vakantie gaat naar de Provence, wil je natuurlijk wel het een en ander zien. Helaas duren vakanties altijd te kort. Daarom is het verstandig om je van tevoren alvast te verdiepen in de Provence. Dan weet je precies wat je eigenlijk niet kunt missen tijdens je vakantie. Daarom heeft het team van zonnigzuidfrankrijk.nl vijf leuke bezienswaardigheden in de Provence op een rijtje gezet.

In de Provence is veel te zien en te doen!
In de Provence is veel te zien en te doen!

1: Gorges du Verdon in de Provence

Deze enorme kloof is een van de bekendste bezienswaardigheden van de Provence. In de zomer is het mogelijk om waterfietsen of kano’s te huren, waarmee je heerlijk door de kloof kunt varen. Op deze manier is de kloof op haar mooist. De enorme steile rotswanden zijn erg indrukwekkend. In het water kan iedereen verkoeling vinden op een hete zomerdag. Meer weten over deze bezienswaardigheid in de Provence? Kijk dan eens op de pagina van de Gorges du Verdon.

2: Le Palais des Papes in de Provence

Le Palais des Papes is gelegen in het hartje van de stad Avignon. Het paleis van de paus is misschien wel een van de grootste toeristische trekpleisters van de Provence. Het palais des Papes kan op eigen houtje verkent worden, onder begeleiding van een audiogids. Gedurende je bezoek kom je in talloze prachtige ruimtes, elk met een eigen verhaal. Meer weten over deze bezienswaardigheid? Kijk dan eens op de pagina van Palais des Papes.

3: Le pont Saint-Bénezet in de Provence

Le pont Saint-Bénezet is beter bekend als ‘le pont d’Avignon’, van het welbekende liedje. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de Rhône. Evenals bij het paleis van de paus, is er een audiogids verkrijgbaar. Tip: Bij de ingang van deze brug is het mogelijk om een combi-ticket te kopen. Met zo’n ticket krijg je toegang tot zowel de brug, als het paleis van de paus. Wees verstandig en koop zo’n kaartje! Hiermee hoef je namelijk niet in de rij te staan bij het palais des papes. Meer weten over deze bezienswaardigheid? Kijk dan eens op de pagina van Le pont Saint-Bénezet.

4: Gordes in de Provence

Het dorpje Gordes ligt in het hart van de Provence. Dit dorpje wordt door velen tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk gerekend. Het dorpje beschikt over een rijke geschiedenis. In het dorpje zelf is veel te zien en te doen. Wat te denken van de prachtige oude straatjes, en het bijzondere kasteel? Na het verkennen van het dorpje kun je heerlijk ontspannen op een van de mooie terrasjes. Meer weten over deze bezienswaardigheid? Kijk dan eens op de pagina van Gordes.

5: Mont Ventoux in de Provence

De Mont Ventoux staat bekend als de ‘Reus van de Provence’. Deze berg is erg geliefd bij fietsers. Jaarlijks beklimmen duizenden deze bekende berg, die ook regelmatig in de Tour de France wordt beklommen. Ook als je geen fanatieke fietser bent, is deze berg de moeite waard om eens te bezoeken. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch bij helder weer. Wil je meer weten over de ‘Reus van de Provence’? Kijk dan eens op de pagina van de Mont Ventoux.

Behalve de hierboven genoemde bezienswaardigheden is er nog veel meer te zien en te doen in de Provence. Op deze pagina kun je er al heel wat vinden. Houd deze website in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van de leukste bezienswaardigheden in de Provence, en de andere regio’s in zuid-Frankrijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here