Etappe 10: Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin

0
939

De Tour rijdt dit jaar van oost naar west in Zuid-Frankrijk. Elke dag weer rijdt het peloton door de meest prachtige omgevingen, met vele leuke bezienswaardigheden. Dit jaar hebben wij alle etappes in het zuiden van Frankrijk in kaart gebracht, waarbij de leukste bezienswaardigheden en plaatsjes niet onopgemerkt blijven.

Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin

Tarbes
Bron: letour.fr

De etappe tussen Tarbes en Arette La Pierre Saint Martin zal worden verreden op 14 juli. Op deze dag gaan de renners voor het eerst in deze editie van de Tour de France de Pyreneeën in. Na een heuvelachtige rit die start in het plaatsje Tarbes, zullen de renners finishen op de Col de Soudet, met een finish op ongeveer 1600 meter hoogte.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de nabije omgeving van deze etappe tussen Tarbes en La Pierre Saint Martin bevinden zich verschillende interessante bezienswaardigheden. Zo is het plaatsje Lourdes absoluut een bezoekje waard. Dit bijzondere plaatsje is een van de meest bekende bedevaartsoorden ter wereld, omdat hier in het jaar 1858 de Heilige Maagd Maria zou zijn verschenen. Iets meer naar het westen ligt het leuke plaatsje Saint-Jean-Pied-de-Port. Dit plaatsje is een belangrijke halte op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela. Ongeveer 35 kilometer ten noorden van Saint-Jean-Pied-de-Port liggen de grotten van Isturitz en Oxocelhaya. Dit zijn als het ware twee verschillende grotten die in elkaar overlopen. Hier zijn onder meer sporen gevonden die er op duiden dat deze grotten al circa 80.000 jaar voor Christus bewoond moeten zijn geweest. Vanaf de grotten van Isturitz en Oxocelhaya is het ongeveer een halfuurtje rijden naar de Atlantische kust, waar u kunt genieten in prachtige kustplaatsen als Bayonne en het wereldberoemde Biarritz. Kortom, in deze prachtige omgeving is genoeg te zien en te beleven.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Tarbes
Omdat de tiende etappe van de Tour de France verreden zal worden op de Franse feestdag quatorze juillet, verwachten wij dat de Franse toeschouwers net iets fanatieker zijn dan op andere dagen. Ook zullen de Franse wielrenners er juist op deze dag extra op gebrand zijn om een mooi resultaat neer te zetten. Wat het doen van een voorspelling moeilijk maakt, is dat dit eigenlijk de eerste echte bergetappe is. Dit is dus de eerste kans voor de klassementsrenners om een klein tikje uit te delen aan de concurrentie. Het zou ons dan ook niets verbazen als er enkele favorieten voor de eindzege zich op de slotklim zullen laten zien. Toch voorspellen wij dat een Franse renner op deze dag gehuldigd zal worden als winnaar van de etappe. Daarom voorspellen wij dat Thomas Voeckler of Pierre Rolland deze etappe zal gaan winnen.

Deze etappe bijwonen?

Wilt u deze Touretappe bijwonen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of zoek bij Booking.com naar een geschikt hotel in de buurt.

[wpgmza id=”5″]

 

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here