Tien mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk

0
1316
Tien mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk

Tien mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk

Mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk zijn er in overvloed. Het is dan ook geweldig om vanaf de camping zo naar een riviertje te kunnen lopen waar jong en oud heerlijk kunnen zwemmen of pootjebaden. Ideaal met het oog op de warme zomerdagen. Het aanbod aan mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk is echter zo groot dat het soms lastig is om een geschikte camping te vinden. Uiteraard helpen wij u graag een eindje op weg. Daarom hebben wij voor u tien mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk voor u op een rijtje gezet!
Camping Du Viaduc

1. Camping Du Viaduc

Camping Du Viaduc is een prachtige camping aan de rivier Tarn. De camping ligt op slechts 700 meter afstand van het centrum van de gezellige plaats Millau, in een omgeving waar veel te zien en te beleven is. De camping ligt op een mooi groen terrein en er is veel begroeiing, waardoor er altijd voldoende schaduwplekken zijn. Wanneer u uw vakantie doorbrengt op deze leuke camping kunt u onder meer de prachtige Gorges du Tarn bezoeken!

Meer informatie over deze camping…

Camping Le Clos Bouyssac

2. Camping Le Clos Bouyssac

Camping Le Clos Bouyssac is een langgerekte, bosachtige camping en ligt aan de oever van de rivier Lot. De camping ligt ongeveer veertig kilometer ten westen van de leuke stad Cahors, in het departement Lot. Op de camping is een mooi zwembad te vinden en uiteraard kan een typisch Franse Jeu-de-boules-baan niet ontbreken. Brengt u uw vakantie door op deze camping? Dan kunt u onder meer het schilderachtige plaatsje Saint-Cirq-Lapopie bezoeken.
Meer informatie over deze camping…

Camping Les Cascades

3. Camping Les Cascades

Camping Les Cascades ligt op een hellend, bosrijk terrein aan de rivier de Cèze. De camping heeft directe toegang tot enkele leuke strandjes aan deze rivier, waardoor u de hele dag van het water en zon kunt genieten. Alle staanplaatsen op deze camping zijn bovendien voorzien van privé sanitair. Het leuke plaatsje La Roque-sur-Cèze is leuk om te bezoeken. Ook uitstapjes naar mooie steden als Avignon, Nîmes en Orange behoren tot de mogelijkheden, evenals een bezoekje aan de indrukwekkende Pont du Gard!
Meer informatie over deze camping…

Camping Domaine Les Ranchisses

4. Camping Domaine Les Ranchisses

Camping Domaine Les Ranchisses ligt in de Ardèche. De camping ligt op een prachtig, bosrijk terrein aan het riviertje La Ligne. Vanaf uw staanplaats wandelt u zo naar een strandje waar u heerlijk kunt genieten aan het water. Zo kunnen er onder meer kano’s gehuurd worden en uiteraard kan er ook gevist en gezwommen worden. Op deze prachtige camping is bovendien ook een prachtig zwembad te vinden, compleet met een leuke waterglijbaan. Wanneer u op zoek bent naar een mooie camping in Ardèche, is Camping Domaine Les Ranchisses een uitstekende keuze!
Meer informatie over deze camping…

Camping Le Paradis

5. Camping Le Paradis

Camping Le Paradis ligt aan de rivier Vézère, in de Dordogne. De Dordogne is een streek waar enorm veel te zien en te beleven is. Van indrukwekkende kastelen tot aan mooie grotten en charmante plaatsjes. Het is dan ook niet voor niets dat deze streek een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Frankrijk is. Deze familiecamping is prachtig aangelegd en heeft een fleurig tintje door de weelderige begroeiing van tropische bloemen, planten en bomen. Naast dat er gekanood, gezwommen en gevist kan worden in de rivier Vézère, is er ook een mooi en groot zwembad op de camping!
Meer informatie over deze camping…

Camping Le Vaurette

6. Camping Le Vaurette

Camping Le Vaurette is een prachtige camping in het departement Corrèze, in de regio Limousin. De camping ligt aan de rivier Dordogne, op een prachtig groen, langgerekt terrein. Er is een kiezelstrand waar u heerlijk kunt zonnen, dobberen in het water, of kunt bijkomen in de schaduw onder de bomen. De staanplaatsen zijn ruim ingedeeld en er is altijd sprake van voldoende privacy door de vele struiken en bomen. Wanneer u op zoek bent naar een prachtige camping aan een rivier in de regio Limousin, die bovendien midden in de natuur ligt, is Camping Le Vaurette een uitstekende keuze!
Meer informatie over deze camping…

7. Camping De Peyroche

Camping De Peyroche ligt direct aan de rivier Ardèche, bij de leuke plaats Ruoms. De camping ligt op een mooi, groen terrein, midden in de natuur. Op slechts 300 meter afstand van het campingterrein ligt een mooi zandstrand, waar in de rivier Beaume gezwommen kan worden. Dankzij de gunstige ligging van deze camping, op loopafstand van zowel de rivier Ardèche als de rivier Beaume, is waterpret gegarandeerd!
Meer informatie over deze camping…

Camping de La Cascade

8. Camping de La Cascade

Camping de La Cascade ligt voor een rotswand in een ruime bocht van de rivier Tarn, vlakbij het plaatsje Saint-Rome-de-Tarn in het departement Aveyron. De staanplaatsen op deze camping hebben uitzicht over het water, dat mogelijkheden biedt voor vissen, zwemmen en watersport. Op deze camping zijn vele schaduwplekken te vinden, waardoor het hier ook tijdens de erg zonnige zomerdagen goed uit te houden is. Bovendien is er in de omgeving van deze camping veel te zien en te beleven. Zo behoren onder meer uitstapjes naar het indrukwekkende viaduct van Millau en mooie plaatsjes als La Couvertoirade tot de mogelijkheden!
Meer informatie over deze camping…

Camping Domaine de Gil

9. Camping Domaine de Gil

Camping Domaine de Gil ligt aan de rivier Ardèche, in het gelijknamige departement. De camping beschikt over een privé-strand met onder meer ligstoelen en picknicktafels. Ook is er een waterval en zijn er vele bomen, waardoor er altijd sprake is van voldoende schaduw. De staanplaatsen op deze relatief kleine maar sfeervolle camping zijn vlak, ruim ingedeeld en goed beschut. Naast dat er in de rivier Ardèche gezwommen kan worden is er ook een mooi zwembad op de camping. Deze camping ligt vlak bij de bekende Gorges de l’Ardèche en is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in dit gebied.
Meer informatie over deze camping…
Camping Les Chapelains

10. Camping Les Chapelains

Camping Les Chapelains ligt in het prachtige departement Drôme, aan de gelijknamige rivier. De camping is omringd door groene heuvels en ligt op loopafstand van het mooie middeleeuwse plaatsje Saillans. Doordat de camping direct aan de rivier Drôme ligt, wandelt u vanaf uw staanplaats zo naar de oever. Zo kunt u lekker luieren in de zon, pootjebaden of lekker zwemmen. Doordat deze relatief kleine camping midden in de natuur ligt, kunt u hier helemaal tot rust komen!
Meer informatie over deze camping…

Nog meer mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk?

Bent u op zoek naar nog meer mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk? Bekijk het aanbod aan mooie campings aan een rivier in Zuid-Frankrijk bij de onderstaande aanbieders en geniet van een heerlijke kampeervakantie!

ANWBcamping.nl
Vacanceselect.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here