Tien tips voor een vakantie in Pyrénées-Orientales

0
735
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Tien tips voor een vakantie in Pyrénées-Orientales

Pyrénées-Orientales is een prachtige vakantiebestemming. Dit gebied ligt aan de grens met Spanje en staat bekend om haar mooie plaatsen, haar leuke bezienswaardigheden en haar geweldige stranden. In deze streek is bijzonder veel te zien en te beleven. In deze blog zetten wij onze persoonlijke tien tip voor een vakantie in Pyrénées-Orientales voor u op een rij.
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

De abdij van Saint-Martin-du-Canigou

De abdij van Saint-Martin-du-Canigou is een schitterend gelegen abdij. Volgens de kenners behoort deze abdij tot de allermooiste abdijen in de grensstreek met Spanje. De abdij is te bereiken via een wandelroute uit het plaatsje Casteil en is een bijzonder mooi voorbeeld van de Romaanse bouwstijl. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in Pyrénées-Orientales kan een bezoekje aan deze abdij dan ook niet op uw lijstje ontbreken.
Lees hier meer over de abdij van Saint-Martin-du-Canigou
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Les Orgues d’Ille-sur-Têt

Les Orgues d’Ille-sur-Têt is een bijzonder landschap bij de plaats Ille-sur-Têt. Dit landschap staat bekend om haar bijzondere rotsformaties, die met een klein beetje fantasie wel wat weg hebben van orgelpijpen. Dit landschap is het resultaat van een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij het water en de wind zich door het zandstenen landschap heen hebben gesleten. In dit mooie landschap zijn verschillende wandelroutes uitgezet via welke u dit gebied kunt verkennen. Een wandeling door dit mooie landschap is een onvergetelijke ervaring!
Lees hier meer over Les Orgues d’Ille-sur-Têt
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Perpignan

Perpignan staat bekend om haar geweldige Catalaanse invloeden en haar rijke geschiedenis, wat terug te zien is in het prachtige historische centrum en de verschillende bezienswaardigheden. Deze mooie stad kan dan ook niet in dit lijstje met tips voor een vakantie in Pyrénées-Orientales ontbreken. Zo is een bezoekje aan het paleis van de koningen van Mallorca in Perpignan de moeite waard wanneer u een of meerdere dagen doorbrengt in deze leuke stad. Perpignan is een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Pyrénées-Orientales!
Lees hier meer over Perpignan
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Gorges de Galamus

Gorges de Galamus is een indrukwekkende kloof tussen de plaatsjes Cubières-sur-Cinoble en Saint-Paul-de-Fenouillet. Deze bijzondere kloof is door de eeuwen heen uitgesleten door de rivier Agly en staat bekend om haar steile rotswanden. Op sommige plekken is deze kloof zo smal dat er nauwelijks twee auto’s langs elkaar kunnen. Volgens de kenners behoort Gorges de Galamus tot de mooiste kloven in het zuiden van Frankrijk!
Lees hier meer over Gorges de Galamus
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Castelnou

Castelnou is een klein, middeleeuws plaatsje dat ongeveer twintig kilometer ten westen van Perpignan ligt. Castelnou staat bekend om haar prachtige smalle middeleeuwse straatjes en gebouwen en staat behoort vanwege haar pracht tot de mooiste plaatsjes in Frankrijk. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie middeleeuwse plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen.
Lees hier meer over Castelnou
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Gorges de la Fou

Gorges de la Fou is een zeer smalle kloof, die op sommige plekken slechts 80 centimeter breed is. Deze kloof was in het verleden een schuilplaats van de Trabucayres, gevreesde struikrovers in deze omgeving. De kloof ligt bij de plaats Arles-sur-Tech en kan via een wandelpad verkent worden. Tijdens uw wandeling door deze kloof kunt u genieten van de prachtige natuur en de spectaculaire stroming van het water van de rivier La Fou!
Lees hier meer over Gorges de la Fou
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Fort van Salses

Het departement Pyrénées-Orientales ligt aan de grens met Spanje, wat eeuwenlang een van de best verdedigde grenzen ter wereld was. Dit is tot op de dag van vandaag terug te zien aan de vele forten in deze streek. Een van de leukste forten om met het gezin te bezoeken, is het mooie fort van Salses. Dit fort ligt tussen de wijngaarden, ongeveer zestien kilometer ten noorden van Perpignan. Dit fort staat bekend om haar roze zandsteen en goudglanzende rode bakstenen, wat het fort een opvallend uiterlijk geeft. Wanneer u dit fort bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alles over dit mooie fort te weten komt!
Lees hier meer over het fort van Salses
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Villefranche-de-Conflent

Villefranche-de-Conflent is een van de mooiste versterkte plaatsjes in heel Frankrijk en ligt aan de rivier Têt. Deze vesting is eeuwenlang een van de belangrijkste verdedigingspunten geweest op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Het bijzondere aan dit mooie vestingplaatsje is dat het door de eeuwen heen haar oorspronkelijke karakter behouden heeft. Haar prachtige straatjes en oude gebouwen zorgen voor een middeleeuwse sfeer. Wanneer u dit plaatsje bezoekt kan ook een bezoekje aan haar fort, Fort Libéria niet ontbreken. Vanuit dit fort kunt u genieten van een mooi uitzicht over dit vestingplaatsje.
Lees meer over Villefranche-de-Conflent
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Grotte des Grandes Canalettes

Grotte des Grandes Canalettes is een mooie grot bij het vestingplaatsje Villefranche-de-Conflent. Deze grot staat ook wel bekend als ‘het ondergrondse Versailles van de Pyreneeën, vanwege de vele prachtige ivoorkleurige stalagmieten. Een bezoekje aan deze grot is leuk voor het hele gezin en is prima te combineren met een bezoekje aan de vestingplaats Villefrance-de-Conflent, dat slechts 300 meter van de ingang van de grot vandaan ligt. Wanneer u besluit deze mooie grot te bezoeken moet u niet vergeten om een warme trui mee te nemen, want in de grot is het slechts veertien graden Celcius.
Lees meer over Grotte des Grandes Canalettes
Tien tips voor een vakantie in Pyrénées Orientales

Collioure

Collioure kan absoluut niet op dit lijstje met tien tips voor een vakantie in Pyrénées-Orientales ontbreken. Dit havenplaatsje beschikt over een rijke historie en staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in deze streek. In het historische centrum van Collioure kunt u gerust enkele uurtjes doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Door de eeuwen heen hebben verschillende grote kunstenaars als Pablo Picasso, André Derian en Georges Braque zich laten inspireren door de pracht van Collioure!
Lees meer over Collioure

Naast de bovengenoemde tien tips voor een vakantie in Pyrénées-Orientales is er uiteraard nog veel meer te zien en te beleven in deze veelzijdige streek. Van mooie abdijen als de abdij van abdij van Saint-Michel-de-Cuxa tot aan indrukwekkende forten als Fort de Bellegarde. Ook plaatsjes als Eus en Mont-Louis zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in Pyrénées-Orientales.

Vakantie in Pyrénées-Orientales?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Vindt snel een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel bij onze partners:

Vakantiehuizen in Pyrénées-Orientales
Campings in Pyrénées-Orientales
Hotels in Pyrénées-Orientales

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here