Tips voor een vakantie bij de Mont Ventoux

0
978
Vakantie bij de Mont Ventoux

Tips voor een vakantie bij de Mont Ventoux

De Mont Ventoux is misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden in de Provence. Zo is deze bijzondere berg al meerdere malen scherprechter geweest in de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France. Jaarlijks zijn er duizenden die de top van deze legendarische berg zelf per fiets willen bereiken. Voor de niet-fietsers onder ons is er rondom de Mont Ventoux echter genoeg te zien en te beleven. Een vakantie bij de Mont Ventoux heeft voor ieder wat wils. Of u nou met het gezin of enkel met uw partner op vakantie gaat. In deze blog zetten wij de leukste tips voor een vakantie bij de Mont Ventoux voor u op een rijtje.

Bédoin, Malaucène en Sault

De plaatsjes Bédoin, Malaucène en Sault hebben verschillende overeenkomsten. Zo is elk van deze plaatsjes een officieel startpunt voor de beklimming van de Mont Ventoux per fiets. Ook zijn er in elk van deze mooie plaatsjes tijdens de zomermaanden wekelijks regionale markten te vinden. Hier bent u aan het juiste adres voor regionale specialiteiten waaronder zeep en oliën. Ook is elk van deze plaatsjes een prima uitvalsbasis voor een vakantie bij de Mont Ventoux. Vanuit Bédoin, Malaucène en Sault zijn de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving prima bereikbaar!
Bédoin

Grotere plaatsen als Avignon, Vaison-la-Romaine en Orange

Naast prachtige kleinere plaatsjes zijn ook grotere plaatsen als Avignon, Vaison-la-Romaine en Orange absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. In zowel Vaison-la-Romaine als Orange kunt u de bijzondere Romeinse sporen uit het verleden bezoeken. Zo is het Théâtre Antique d’Orange bijzonder interessant om te bezoeken, evenals de overblijfselen van de oude Romeinse wijken Puymin en La Vilasse in Vaison-la-Romaine. In Avignon kunt u het wereldberoemde Palais des Papes bezoeken, evenals Le Pont Saint-Bénezet, bekend van het wereldberoemde liedje ‘Sur le pont d’Avignon’.
Avignon

Indrukwekkende landschappen

Een vakantie bij de Mont Ventoux is een ideale gelegenheid om de verschillende prachtige landschappen in dit gebied te bezoeken. Zo zijn de Dentelles de Montmirail meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren, evenals de okergroeve bij Roussillon, die ook wel bekend staan als ‘Colerado Provençale’. Ook de vele lavendelvelden rondom de Mont Ventoux zijn simpelweg prachtig. En wat te deken van de prachtige Gorges de la Nesque, die ook per fiets te verkennen is?

Prachtige oude abdijen en kastelen

Van de wereldberoemde abdij van Sénanque, omgeven door de lavendelvelden tot aan de abdij Sainte-Madeleine du Barroux, het kasteel van Le Barroux en het fort van Mornas. De bijzondere sporen uit het verleden zijn in grote getale aanwezig in dit gebied.
Abdij van Sénanque

De kleine, minder bekende plaatsjes

Rondom de Mont-Ventoux zijn vele kleinere, maar wellicht net iets minder bekende plaatsjes te vinden. Van het schattige Brantes tot aan Aurel, Crestet, Entrechaux, Montbrun-les-Bains, Gigondas en Pernes-les-Fontaines. Er zijn bijna te veel mooie plaatsjes in dit gebied om op te noemen.
Brantes

Aan de hand van deze tips is het ook niet gek dat een vakantie bij de Mont Ventoux een goede optie is wanneer u uw vakantie door wenst te brengen in de Provence. Naast de vele bezienswaardigheden en mooie plaatsen staat deze streek ook nog eens bekend om haar heerlijke klimaat. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie in de buurt van de Mont Ventoux doorbrengt, ook rustig een dagje doorbrengen bij uw vakantiehuisje of campingplaats. In de schaduw, met een goed boek en een glaasje wijn kunt u heerlijk genieten van uw vakantie bij de Mont Ventoux!

Wilt u zelf uw vakantie doorbrengen bij de Mont Ventoux?

Wij hebben de leukste vakantiehuizen, de fijnste campings en de beste hotels in dit gebied op een rijtje gezet. Vind snel de beste aanbiedingen bij onze partners:
Vakantiehuizen bij de Mont Ventoux
Campings en vakantieparken bij de Mont Ventoux
Hotels bij de Mont Ventoux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here