Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

0
688
Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

Het departement Drôme is een veelzijdige vakantiebestemming. In Drôme is veel te zien en te beleven. Het is dan ook niet voor niets dat het departement Drôme door de jaren heen steeds bekender raakt als vakantiebestemming. Desondanks is deze streek nog minder bekend dan het aangrenzende departement Ardèche. In deze blog zetten wij de leukste tips voor een veelzijdige vakantie in Drôme voor u op een rij.
Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

Schilderachtige landschappen

Het departement Drôme staat bekend om haar prachtige landschappen. Van uitgestrekte, paarse lavendelvelden tot aan grillige hellingen en spectaculaire bergen. Zo is een ritje over de spectaculaire route Combe Laval een onvergetelijke ervaring. Deze route ligt tussen de plaatsjes Saint-Jean-en-Royans en Saint-Laurent-en-Royans en staat bekend om haar prachtige uitzichten en spectaculaire hellingen. In het zuiden van het departement Drôme kunt u vele prachtige lavendelvelden vinden, bijvoorbeeld bij de plaatsen Montbrun-les-Bains en Grignan. Met de legendarische Mont Ventoux op de achtergrond kunt u hier prachtige foto’s maken!
Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

Vele prachtige, karakteristieke dorpjes

In het departement Drôme zijn talloze karakteristieke dorpjes te vinden, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Zo zijn plaatsjes als Bourdeaux, Buis-les-Baronnies en het prachtige pottenbakkersdorpje Cliousclat absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. En wat te denken van het schilderachtige Grignan? Dit prachtige dorpje herbergt het grootste Renaissance kasteel in het zuidoosten van Frankrijk en ligt op een heuvel omringd door lavendelvelden. Het plaatsje Crest staat bekend om haar hoge middeleeuwse toren. Vanaf de Tour de Crest kunt u dan ook genieten van een prachtig uitzicht over de plaats Crest en haar omgeving. De plaatsjes Le Poët-Laval, Montbrun-les-Bains en Mirmande behoren volgens de kenners tot de allermooiste dorpjes in Frankrijk. Deze plaatsjes moet u echt eens gezien hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied.
Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

Leuke bezienswaardigheden voor het hele gezin

In het departement Drôme zijn vele gevarieerde bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn uitstapjes naar interessante kastelen als het kasteel van Adhémar in de mooie plaats Montélimar en het mooie kasteel van Suze-la-Rousse leuk voor het hele gezin. Ook een bezoekje aan Ferme aux Crocodiles, een krokodillenfarm bij het plaatsje Pierrelatte is leuk voor jong en oud. Ook voor de cultuurliefhebbers is er genoeg te zien en te beleven. Van de prachtige abdij van Léoncel tot aan het schitterende en markante bouwwerk Palais Idéal bij het dorpje Hauterives.
Tips voor een heerlijke vakantie in Drôme

Een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en fietsers

Ook voor de liefhebbers van wandelen en fietsen valt er bijzonder veel te genieten in het departement Drôme. Zo zijn er vele wandelroutes te vinden rondom de vele mooie dorpjes in dit gebied. Dankzij het gevarieerde landschap heeft dit gebied ook aan fietsliefhebbers veel te bieden. Door de aanwezigheid van vele cols in dit gebied zijn er genoeg uitdagingen te vinden voor iedere fietser. Bovendien is de Mont Ventoux, gelegen in het aangrenzende departement Vaucluse, goed bereikbaar!

Vakantie in Drôme?

Het moge duidelijk zijn: in het departement Drôme is genoeg te zien en te beleven. En dan hebben we leuke plaatsen als Die, Dieulefit, Montélimar, Nyons of Valence nog niet eens uitgebreid omschreven of benoemd! Wilt u uw vakantie ook doorbrengen in dit schitterende gebied? Zoek snel een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel bij onze partners:

Vakantiehuizen in Drôme
Campings in Drôme
Hotels in Drôme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here