Tips voor een vakantie bij Sarlat

0
673
Tips voor een vakantie bij Sarlat

Tips voor een vakantie bij Sarlat

Sarlat staat al jaren bekend als een van de leukste plaatsen in de Dordogne. In haar middeleeuwse centrum is altijd wel wat te zien en te beleven. U kunt hier heerlijk rondwandelen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook een bezoekje aan het leuke Manoir de Gisson, in het oude centrum van Sarlat, is meer dan de moeite waard. Op de woensdagen is er een grote, regionale markt in het centrum. Op deze leuke markt zijn onder meer veel regionale specialiteiten te vinden. Sarlat is een prima uitvalsbasis voor een leuke vakantie in Dordogne. In de omgeving is namelijk veel te doen. In deze blog zetten wij voor u de beste tips voor een vakantie bij Sarlat op een rij.
Tips voor een vakantie bij Sarlat

Vele mooie kastelen

Deze blog met tips voor een vakantie bij Sarlat is niet compleet zonder de vele mooie kastelen benoemd te hebben. De Dordogne staat niet voor niets bekend als het land van duizend kastelen. In de nabije omgeving van Sarlat zijn dan ook vele prachtige kastelen te vinden. Zo zijn bezoekjes aan het kasteel van Commarque, het kasteel van Fénelon, het kasteel van Beynac, het kasteel van Castelnaud en het kasteel van Milandes meer dan de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin.
Tips voor een vakantie bij Sarlat

Prachtige tuinen

In de omgeving van Sarlat zijn ook verschillende prachtige tuinen te vinden, waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Zo zijn de tuinen van Marqueyssac evenals de tuinen van Eyrignac absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. U kunt in beide tuinen gerust enkele uren doorbrengen te midden van de vele prachtige planten en heggen. Bij de tuinen van Marqueyssac kunt u tijdens de mooie zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier Dordogne. In deze tuinen zijn door de jaren heen meer dan 150.000 planten en bomen gepland. U raakt hier werkelijk niet uitgekeken!
Tips voor een vakantie bij Sarlat

Indrukwekkende prehistorische grotten

Rondom de plaats Sarlat zijn vele mooie grotten te vinden, waarvan bekend is dat deze al vroeg in de geschiedenis bewoond zijn geweest. Zo zijn er in verschillende grotten in de omgeving muurschilderingen gevonden. De grot van Lascaux bij Montignac is een van de meest bekende grotten met muurschilderingen in dit gebied. Ook in de grotten Font-de-Gaume, de grot van Rouffignac, Grotte du Sorcier en Abri de Cap Blanc zijn echter muurschilderingen of gravures aangetroffen.
Tips voor een vakantie bij Sarlat

Bijzonder mooie plaatsjes

Bent u gek op het verkennen van prachtige karakteristieke plaatsjes? Dan is de omgeving van Sarlat een ideale vakantiebestemming. In de Dordogne zijn vele leuke plaatsjes te vinden. Vele van deze plaatsjes, waaronder Beynac-et-Cazenac, Castelnaud-la-Chapelle, Monpazier en Limeuil behoren tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Ook mooie plaatsen als Saint-Amand-de-Coly, Saint-Jean-de-Cole en Saint-Léon-sur-Vézère zijn erg leuk om door heen te wandelen. En wat te denken van het mooie bastideplaatsje Domme? In de omgeving van Sarlat zijn vele mooie plaatsjes te vinden!
Tips voor een vakantie bij Sarlat

De mooiste campings in de omgeving van Sarlat

De combinatie van de vele leuke bezienswaardigheden en mooie plaatsjes maakt van Sarlat en haar omgeving een veelzijdige vakantiebestemming. In de omgeving van Sarlat zijn dan ook vele mooie campings te vinden. Zo liggen mooie campings als Sandaya Camping Les Péneyrals, Camping Huttopia Sarlat en Camping Les Grottes de Roffy vlakbij deze leuke plaats.
In de regio Dordogne zijn echter nog veel meer leuke campings te vinden. Van campings voor het hele gezin tot aan kleinere en rustigere campings voor kleinere reisgezelschappen. Bij ANWBcamping.nl zijn vele leuke campings in Dordogne te vinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here