Tips voor een vakantie in Languedoc-Roussillon

0
978
vakantie Languedoc

Tips voor een vakantie in Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon staat bekend om haar heerlijke klimaat, prachtige stranden en vele bezienswaardigheden. Er is zoveel te zien en te beleven dat het soms lastig kan zijn om te bepalen naar welk gebied in de regio Languedoc-Roussillon u op vakantie wenst te gaan. Daarom volgen hieronder tips voor een vakantie in Languedoc-Roussillon.vakantie in Languedoc

Prachtige kastelen

Het zuiden van de regio Languedoc-Roussillon staat bekend om haar vele prachtige kastelen, zoals Montségur, Peyrepertuse, Puilaurens, Lastours, Quéribus en Puivert. Elk van deze kastelen behoorde toe aan de Katharen. Kastelen als Montségur en Peyrepertuse liggen op adembenemend mooie locaties, bovenop een hoge rots. Wanneer u deze kastelen bezoekt, moet u rekening houden met een flinke wandeling naar boven. Eenmaal boven aangekomen wacht de beloning: een prachtig kasteel en een even zo mooi uitzicht over de omgeving.

Mooie plaatsen en prachtige dorpjes

vakantie in Languedoc
Mooie plaatsen en prachtige dorpjes: in de regio Languedoc-Roussillon zijn ze er in overvloed. Zo zijn plaatsen als Carcassonne, Perpignan en Narbonne meer dan de moeite waard om te bezoeken. In Carcassonne kunt u de wereldberoemde Cité verkennen, met al haar smalle straatjes en winkeltjes. Ook in Perpignan en Narbonne kunt u genieten van de oude binnenstad. Perpignan staat bekend om haar typisch Catalaanse sfeer en om haar hoge aantal zonnige dagen per jaar: dit zijn er gemiddeld niet minder dan 300! Ook een bezoekje aan de grote stad Montpellier is meer dan de moeite waard. Montpellier behoort tot de grootste steden van Frankrijk en herbergt veel leuke bezienswaardigheden zoals de Tour des Pins en het Jardin des Plantes. Het kustplaatsje Collioure is werkelijk schilderachtig mooi en het mysterieuze Rennes-le-Château dat wereldwijd bekend werd vanwege het boek De Da Vinci Code is leuk om te bezoeken.

De mooiste stranden

Ook voor diegenen die op zoek zijn naar een heerlijke strandvakantie, is een vakantie in de regio Languedoc-Roussillon aan te raden. De regio staat bekend om haar vele heerlijke stranden. Zo zijn er vrijwel langs de gehele kustlijn, van Collioure in het zuiden tot aan Le Grau-du-Roi in het oosten van de Languedoc talloze prachtige stranden te vinden.
Het moge duidelijk zijn: voor een veelzijdige vakantie in Languedoc-Roussillon een ideale vakantiebestemming. Bent u klaar voor een vakantie in de Languedoc? Kijk dan hier voor vakantiehuizen in deze prachtige regio en hier voor campings in de Languedoc-Roussillon.

 

Filter op

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here