Tips voor een vakantie in Lot

0
711
Tips voor een vakantie in Lot

Tips voor een vakantie in Lot

Het departement Lot is een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk. Het departement grenst aan de Dordogne, dat al jarenlang bekend staat als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk. Gek genoeg is het departement Lot veel minder bekend. Daarom geven wij in deze blog verschillende tips voor een vakantie in Lot. In het departement Lot is namelijk genoeg te zien en te beleven voor een heerlijke en veelzijdige vakantie!
Tips voor een vakantie in Lot: Pech Merle

Ontdek de mooiste grotten

De grot van Lascaux in het departement Dordogne is wellicht de meest bekende grot in dit gedeelte van Frankrijk. Ook in het departement Lot zijn echter mooie grotten te vinden. Een absolute aanrader is de grot van Pech Merle. Deze grot ligt vlakbij het plaatsje Cabrerets en is ongeveer twee kilometer lang. In deze bijzondere grot zijn originele prehistorische rotstekeningen te vinden die volgens de kenners tot de allermooiste rotstekeningen in heel Frankrijk behoren. Ook een bezoekje aan een andere grot, Gouffre de Padirac genaamd, is meer dan de moeite waard. In deze grot, die is uitgesleten door een onderaardse rivier, vaart u met een bootje over deze rivier. Dit is een hele bijzondere ervaring. Dat Gouffre de Padirac geen grot is als andere grotten valt al op wanneer u bij de grot aankomt. Zo ligt de ingang van de grot op de bodem van een meer dan 100 meter diep gat in de grond!
Tips voor een vakantie in Lot: Rocamadour

Verken schilderachtige plaatsjes

Waar het aangrenzende departement Dordogne bekend staat om haar prachtige plaatsjes, zijn de plaatsjes in Lot vele malen minder bekend. Ook in Lot zijn er echter vele mooie plaatsjes te vinden. Wat te denken van charmante kleine plaatsjes als Autoire, Cardaillac, Carennac en Loubressac? Wanneer u door deze plaatsjes wandelt voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Elk van deze plaatsjes is er in geslaagd haar historische karakter te behouden. Het plaatsje Saint-Cirq-Lapopie behoort officieel tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk en moet u absoluut eens gezien hebben. Dit schilderachtige plaatsje is gelegen op een hoge rots en kijkt uit over het dal van de Lot. Een wandeling door dit sfeervolle plaatsje met haar schilderachtige straatjes is meer dan de moeite waard. Ook leuk is een bezoek aan de grotere stad Cahors. Hier kunt u gerust een middag doorbrengen en kunt u onder meer de mooie brug Pont Valentré bezoeken. Uw vakantie in Lot is niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan de bekende bedevaartsplaats Rocamadour. Deze bedevaartsplaats is tegen een hoge rots aangebouwd en staat bekend om haar indrukwekkende heiligdommen. Bij Rocamadour vindt u een bijzonder leuk vogelpark: Le Rocher des Aigles. Een uitstapje naar dit vogelpark, dat bekend staat om haar indrukwekkende vogelshows is leuk voor het hele gezin!
Tips voor een vakantie in Lot: Château Castelnou-Bretenoux

Bezoek indrukwekkende kastelen

Waar de Dordogne bekend staat om haar vele indrukwekkende kastelen, is er op dit vlak ook genoeg te zien en te beleven in het departement Lot. Zo is een bezoekje aan het Château de Castelnou-Bretenoux meer dan de moeite waard. Dit kasteel is volledig gerestaureerd en een bezoekje aan dit kasteel geeft een goede indruk van het leven in de middeleeuwen. Het Château de Cénevières ligt ongeveer zeven kilometer ten oosten van de plaats Rocamadour en is schitterend gelegen, bovenop een hoge rots. Mede dankzij haar sprookjesachtige ligging staat dit kasteel bekend als een van de allermooiste kastelen uit de renaissance in het Zuidwesten van Frankrijk!
Tips voor een vakantie in Lot: vakantiepark Le Lac Bleu

Vakantiepark Le Lac Bleu

Vakantiepark Le Lac Bleu van FranceComfort is een ideale uitvalsbasis voor een geweldige vakantie in Lot. Dit vakantiepark ligt bij het plaatsje Lacapelle Marival, ten oosten van Rocamadour. De vele leuke bezienswaardigheden en mooie plaatsen in Lot zijn prima bereikbaar vanaf vakantiepark Le Lac Bleu. Het vakantiepark zelf heeft een gezellige en sfeervolle uitstraling en bestaat uit veertig vakantiehuizen. Elk van de vakantiehuizen is van de nodige luxe en comfort voorzien. Op het park is genoeg te beleven voor het hele gezin. Zo is er onder meer een mooi zwembad te vinden en is er onder meer een sportveld, een tennisbaan en natuurlijk kan ook een Jeu de boules-baan niet ontbreken. Vakantiepark Le Lac Bleu is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Lot!

Wilt u uw vakantie ook doorbrengen in dit schitterende gebied? Vindt snel een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel bij onze partners:

Vakantiehuizen in Lot
Campings in Lot
Hotels in Lot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here