Tour de France 2014

0
789

Tour de France 2014

Wij van ZonnigzuidFrankrijk.nl vinden het erg lekker om ons in het zweet te werken op de fiets. Wij gaan dan weliswaar niet zo hard als Bauke Mollema of Jan Bakelants, maar het genieten is er niet minder om. Fietskleding aan, helm op, schoenen in de trappers klikken en gaan. Wat ons betreft de ultieme manier om het hoofd leeg te maken ten tijde van stressvolle perioden.

Het zal jullie dan vast ook niet verbazen, dat toen wij in juli op vakantie gingen, de fietsen meegingen. Wij zaten in het prachtige, Provençaalse dorp ‘Bédoin’ aan de voet van de Mont Ventoux. Die zijn we helaas niet opgefietst, want daar hadden we beter voor moeten trainen, maar we hebben wel hele mooie ritten gemaakt door de omgeving. Hier genoten wij enorm van.

Geruchten over de route van volgend jaar

Toch was het eigenlijk het mooiste om midden in de drukte van de Tour de France te zitten op quatorze juillet, 14 juli. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar het moment dat de route van de Tour de France 2014 bekend word. Nu is de Vuelta bezig en die is weliswaar ook prachtig om te zien, maar de mooiste wielerwedstrijd blijft toch de Tour de France. De route voor komend jaar wordt op 23 oktober bekend gemaakt in Parijs, maar er zijn elk jaar al geruchten voor mogelijke routes. Via velopeloton is een schema te zien van mogelijke etappes. Vaak zijn deze geruchten gebaseerd op het feit dat de organisatie, hotels moet boeken voor de renners en door te kijken in welke regio’s zij deze boeken, zijn er dus schattingen te maken. Weliswaar zijn deze schattingen niet voor 100% zeker, maar vaak komen ze wel redelijk overeen. Wij kunnen het iedereen aanraden om eens een dagje mee te doen in de gekte en te gaan kijken, want de aparte sfeer, de gekke wagens in de reclamekaravaan en natuurlijk de renners, zorgen er, ondanks het lange wachten, toch voor dat het een erg leuk dagje uit is. Het duurt weliswaar nog even voordat de Tour weer begint, maar het is wel leuk om rekening mee te houden bij het boeken van je vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here