Tour de France 2015 in Zuid-Frankrijk

0
863
Tour de France in Zuid-Frankrijk

De Tour de France in Zuid-Frankrijk

Dit jaar doorkruist de Tour de France een groot deel van Zuid-Frankrijk. Van de woeste Pyreneeën tot aan de Franse Alpen: ook deze editie van de Tour belooft weer spectaculair te worden. Dit jaar heeft de stad Utrecht de eer de startplaats te zijn voor het grootste wielerspektakel ter wereld. Ook zullen er twee etappes in België worden verreden, van Antwerpen tot aan de muur van Huy, en van Seraing tot aan de plaats Cambrai, in het noorden van Frankrijk.

Tour de France: de reis door Zuid-Frankrijk

De eerste rit in Zuid-Frankrijk zal op 14 juli 2015 plaatsvinden, als het peloton vertrekt vanuit de stad Tarbes naar La Pierre-Saint-Martin, een steile slotklim, welke op ongeveer 145 kilometer vanaf het startpunt begint. Dit zal de eerste echte bergetappe worden in deze editie van de Tour de France. De laatste beklimming in de Tour de France van dit jaar is die van de L’Alpe d’Huez. Deze zware beklimming is in het verleden al meerdere malen bepalend gebleken. De kans is groot dat op 25 juli, wanneer deze berg wordt beklommen, de beslissing valt met het oog op het eindklassement.

Van Pau tot L’ Alpe d’Huez: de Tour in Zuid-Frankrijk

De Tour rijdt dit jaar van oost naar west in Zuid-Frankrijk. Elke dag weer rijdt het peloton door de meest prachtige omgevingen, met vele leuke bezienswaardigheden. Dit jaar hebben wij alle etappes in het zuiden van Frankrijk in kaart gebracht, waarbij de leukste bezienswaardigheden en plaatsjes niet onopgemerkt blijven. Het gaat hier om een totaalaantal van elf etappes. Elke etappe zal worden uitgelicht: van de leukste bezienswaardigheden tot aan de beste tips voor een vakantieverblijf in de nabije omgeving. Tot slot mag ook een voorspelling van de uitslag natuurlijk niet ontbreken. In de onderstaande tabel worden alle etappes in Zuid-Frankrijk benoemd. Wij hebben er zin in!

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

Tour de France in Zuid-Frankrijk
Bron: letour.fr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here