Etappe 14: Blagnac-Rodez

0
584
Blagnac-Rodez

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 14: Blagnac-Rodez.Blagnac-Rodez

Etappe 14: Blagnac-Rodez

De veertiende etappe gaat van Blagnac naar de prachtige plaats Rodez en is 181,5 kilometer lang. De etappe begint vrij vlak, maar er staat de renners aardig wat klimwerk te wachten aan het einde van de etappe. Het parcours van deze etappe leent zich dan ook voor een vroege ontsnapping. De etappe van vandaag lijkt op het lijf geschreven te zijn van renners als Greg van Avermaet en Philippe Gilbert. De vraag is of alle renners de zware etappe in de Pyreneeën, van Saint Girons naar Foix, goed zijn doorgekomen. Deze etappe gaat door weidse valleien, wat vele mooie plaatjes op zal leveren. In de tweede helft van de etappe wachten verschillende cols, waaronder de Côte du viaduc du Viaur, 2,3 kilometer tegen een stijgingspercentage van circa 7% en de Côte de Centrès. Laatsgenoemde col is ongeveer even lang als de Côte du viaduc du Viaur, maar nog net een tandje zwaarder met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7%.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Blagnac-Rodez

In de omgeving van de etappe zijn talloze mooie plaatsen te vinden, van grotere steden als Montauban, Albi en natuurlijk de finishplaats Rodez, tot aan prachtige kleinere plaatsjes als Cordes-sur-Ciel, Castelnau-de-Montmirail, Penne, Puycelsi, Bruniquel en Saint-Antonin-Noble-Val. Wanneer u deze etappe bezoekt kunt u dit natuurlijk prima combineren met een bezoek aan een van deze mooie plaatsen. Op ongeveer een uurtje rijden van de finishplaats Rodez vindt u het indrukwekkende viaduct van Millau, en de Gorges du Tarn.
Rodez

De etappe Blagnac-Rodez bijwonen?

Wilt u de etappe Blagnac-Rodez zelf bijwonen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here