Etappe 16: Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

0
608
Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Op zaterdag 1 juli begon de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 16: Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère.Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Etappe 16: Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Na een welverdiende rustdag gaat de zestiende etappe van deze editie van de Tour de France gaat van het schilderachtige Le Puy-en-Velay naar Romans-sur-Isère. Deze etappe is 165 kilometer lang en kent twee beklimmingen, namelijk de Côte de Boussoulet van de derde categorie en de Col du Rouvey van de vierde categorie. Wij verwachten niet dat dit een etappe zal zijn die het klassement op zijn kop gaat zetten. Wel lijkt dit een ideale etappe voor de aanvallers in het peloton. Wij verwachten dan ook dat de etappe gewonnen gaat worden door een renner uit een kopgroep die al vroeg in de etappe wegrijdt van het peloton.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

Ook rondom de etappe Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère is weer genoeg te zien. Zo is allereerst de startplaats Le Puy-en-Velay meer dan de moeite waard om te verkennen. Deze pelgrimsplaats staat onder meer bekend om haar kapel op de hoge rots, bekend als de kapel Saint Michel d’Aiguilhe. Ook gaat de etappe van vandaag door de Ardèche. Dit gebied staat bekend als een van de meest populaire vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Dit is niet vreemd, gezien de vele mooie bezienswaardigheden in dit gebied zoals de Gorges de l’Ardèche en de vele grotten, waaronder de Aven d’Orgnac, Grotte de la Madeleine en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche. In de buurt van finishplaats Romans-sur-Isère liggen mooie plaatsen als Valence en het leuke plaatsje Crest, met haar bekende toren.
Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère

De etape Le Puy-en-Velay-Romans-sur-Isère bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf bijwonen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here