Vakantie in de Vaucluse

0
913
Vaucluse

Waarom een vakantie in de Vaucluse geweldig is

De Vaucluse is een van onze favoriete vakantiebestemmingen. Niet alleen vanwege het heerlijke klimaat en de prachtige natuur, maar zeker ook om haar vele bezienswaardigheden en bijzondere steden en dorpen. Een vakantie in de Vaucluse is dan ook genieten. Het is niet voor niets dat dit departement een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence is. In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden en steden in de Vaucluse voor u op een rijtje.Vakantie in de Vaucluse

Bezienswaardigheden in de Vaucluse

In en rondom het departement Vaucluse is veel te zien en te beleven. Een vakantie in de Vaucluse is dan ook zeer geschikt voor diegenen die graag veel zien en doen tijdens de vakantie. Zo is bijvoorbeeld de abdij van Sénanque meer dan de moeite waard om te bezoeken. Deze prachtige abdij is omgeven door lavendelvelden. Het paleis van de Paus en de wereldberoemde brug Pont Saint-Bénezet moet u echt eens gezien hebben. Wanneer u uw vakantie in de Vaucluse doorbrengt, zijn beide bezienswaardigheden goed bereikbaar. Ook een bezoekje aan het Sentier des Ocres bij Roussillon is de moeite waard. Een wandeling door dit okerkleurige landschap is erg indrukwekkend en staat garant voor prachtige foto’s. De fietsfanaten onder ons kunnen zich uitleven op de flanken van de Mont Ventoux. Op de top van de zogenaamde ‘Reus van de Provence’ kunt u op heldere dagen genieten van een adembenemend uitzicht.

Steden in de Vaucluse

Brengt u uw vakantie in de Vaucluse door? Dan zal een bezoekje aan steden als Orange, Avignon en Carpentras ongetwijfeld hoog op uw wensenlijstje staan. Elk van deze steden herbergt meerdere leuke bezienswaardigheden. Ook zijn vele winkels en restaurantjes te vinden. Ook voor diegenen die graag de wat kleinere dorpjes bezoeken om zo te genieten van de typisch Provençaalse sfeer zijn er genoeg leuke plaatsjes om te bezoeken. Zo kan bijvoorbeeld een bezoekje aan de Mont Ventoux prima gecombineerd worden met een bezoekje aan een of meerdere plaatsjes die aan de voet van deze hoge berg liggen. De Mont Ventoux kan beklommen worden vanuit de plaatsjes Malaucène, Bèdoin en Sault. In elk van deze typisch Provençaalse plaatsjes worden in de zomermaanden op wekelijkse basis markten georganiseerd, waar u aan het juiste adres bent voor streekproducten. Ook het plaatsje L’Isle-sur-la-Sorgue, dat ook wel het Venetië van de Provence wordt genoemd is leuk om te bezoeken. Tel hier leuke plaatsjes als Gordes en Roussillon bij op en het is duidelijk dat er vele leuke steden en dorpen in de Vaucluse liggen die meer dan de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren.
Vakantie in de Vaucluse

Vakantie in de Vaucluse?

Bent u helemaal overtuigd en kunt u niet wachten om uw vakantie door te brengen in een van de leukste departementen van Zuid-Frankrijk? Dat komt goed uit! Op de onderstaande kaart zijn vele leuke vakantiehuizen in de Vaucluse voor u op een rijtje gezet. Middels het filter kunt u het aantal personen waar u mee op vakantie gaat instellen. Vervolgens worden alle geschikte huisjes aan u gepresenteerd op de kaart. Veel plezier met het zoeken naar het voor u perfecte vakantiehuisje in de Vaucluse!

[wpgmza id=”19″ mashup=true mashup_ids=”2″ parent_id=”19″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here