Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

0
997
Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

De Luberon is een prachtig gebied in het departement Vaucluse, in de Provence. Dit gebied staat bekend als een van de mooiste gebieden in het zuiden van Frankrijk en dat is niet voor niets. De combinatie van haar prachtige natuur en bijzondere dorpjes maakt van de Luberon een gebied dat u echt eens bezocht moet hebben. Maar wat zijn nou de vijf mooiste dorpjes in de Luberon? Wij zetten graag onze persoonlijke top vijf op een rij.

Gordes

Gordes is een prachtig plaatsje op een heuvel in de Luberon. Dit plaatsje is waarschijnlijk het meest bekende plaatsje in dit gebied. Dit maakt Gordes echter niet minder leuk om te bezoeken. Met haar prachtige steile en smalle oude straatjes en het prachtige uitzicht vanuit het plaatsje kan Gordes niet in dit lijstje ontbreken.
Lees meer over Gordes…
Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

Ansouis

Ansouis is wellicht iets minder bekend dan het toeristische Gordes. Dit schilderachtige plaatsje behoort officieel tot de mooiste dorpjes in Frankrijk, de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Evenals andere plaatsjes in de Luberon ligt Ansouis op een heuvel, waardoor het uitkijkt over de omgeving.
Lees meer over Ansouis…
Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

Bonnieux

Over bijzonder mooie plaatsjes gesproken: wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Luberon is een uitstapje naar Bonnieux meer dan de moeite waard. In dit plaatsje, dat bekend staat om haar prachtige oude straatjes zijn verschillende charmante terrasjes te vinden.
Lees meer over Bonnieux…
Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

Ménerbes

Ook Ménerbes is een prachtig dorpje met mooie oude straatjes en gebouwen en kan dan ook eigenlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het plaatsje heeft haar historische karakter door de eeuwen heen goed weten te behouden, waardoor een wandeling door dit leuke plaatsje meer dan de moeite waard is.
Lees meer over Ménerbes…
Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon

Lacoste

Lacoste is een prachtig historisch plaatsje met een eigen kasteel dat, ondanks dat het vervallen is, tot op de dag van vandaag boven het plaatsje uittorent. Het plaatsje staat bekend om haar rijke historie, waarin Markies de Sade een belangrijke rol speelt. Met haar mooie middeleeuwse straatjes en bijzonder mooie uitzicht over de omgeving is Lacoste absoluut een bezoekje waard. Tip: vanuit het plaatsje kunt u onder meer het plaatsje Bonnieux zien liggen!
Lees meer over Lacoste…
Vijf bijzondere dorpjes in de Luberon
Met het benoemen van Lacoste is onze persoonlijke top vijf bijzondere dorpjes in de Luberon compleet. Dit lijstje zal er voor anderen echter heel anders uit kunnen zien. Er zijn namelijk zo veel leuke plaatsjes in de Luberon dat er voor ieder wat wils is. Zo kunnen mooie plaatsjes als Cucuron, Goult, Lourmarin, Oppède-le-Vieux, Séguret en Roussillon, met haar bijzondere okergroeve, ook zeker tot de mooiste plaatsjes in de Luberon gerekend worden. De Luberon is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in een prachtige omgeving. Er is veel te zien en te beleven! Wilt u zelf deze vijf bijzondere dorpjes in de Luberon bezoeken en bent u op zoek naar een sfeervol huisje, een fijne camping of een goed hotel in dit gebied? Vind snel de beste aanbiedingen bij onze partners:

Vakantiehuizen in de Luberon
Campings in de Luberon
Hotels in de Luberon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here