Vijf niet te missen bezienswaardigheden in Ardèche

0
941
Vijf niet te missen bezienswaardigheden in Ardèche

Vijf niet te missen bezienswaardigheden in Ardèche

Het departement Ardèche geldt al jaren als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk. Er is dan ook veel te zien en te beleven, voor jong en oud. In deze blog zetten wij vijf niet te missen bezienswaardigheden in Ardèche voor u op een rij.
Gorges de l'Ardèche

Gorges de l’Ardèche

De Gorges de l’Ardèche is een van de mooiste kloven van heel Frankrijk en ongetwijfeld de meest bekende bezienswaardigheid in het departement Ardèche. U kunt deze bijzondere kloof op verschillende manieren verkennen. Velen de deze prachtige kloof bezoeken kiezen er voor om de Gorges de l’Ardèche per auto te verkennen. Hiervoor kunt u de D 290 afrijden. Langs deze weg komt u verschillende mooie uitzichtpunten tegen. Ook zijn er in en rondom de kloof vele wandelroutes te vinden via welke u de kloof kunt verkennen. Tijdens de warme zomerdagen is er echter niets fijner dan de Gorges de l’Ardèche per kano te verkennen. Zo zijn er meerdere punten waar u een kano kunt huren. Vanaf het wateroppervlak van de rivier Ardèche kunt u optimaal genieten van deze prachtige kloof!

Lees hier alles over Gorges de l’Ardèche

Bois de Païolive

Bois de Païolive

Dit bijzondere landschap ligt in het zuiden van het departement Ardèche en staat bekend om haar vele aparte rotspartijen. In dit natuurgebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Wanneer u door dit bijzondere landschap wandelt kunt u de vele, in vreemde vormen gesleten rotsen bewonderen.

Lees hier alles over Bois de Païolive

Château de Crussol

Château de Crussol

Het Château de Crussol ligt bij het plaatsje Saint-Péray,op een hoge heuvel. Vanaf deze heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Ardèche. Hoewel het ooit zo imposante kasteel vervallen is tot een ruïne, staan haar oorspronkelijke muren nog overeind. Hierdoor krijgt u een goede indruk van hoe groot dit bijzondere bouwwerk moet zijn geweest.

Lees hier alles over Château de Crussol

Grotte de la Madeleine

Grotte de la Madeleine

Grotte de la Madeleine is een indrukwekkende grot bij het plaatsje Saint-Remèze, aan de linkeroever van de rivier Ardèche. Deze grot staat bekend als een van de mooiste grotten in het departement Ardèche. Een bezoekje aan deze grot is prima te combineren met een rit door de Gorges de l’Ardèche!

Lees hier alles over Grotte de la Madeleine

Grot van Chauvet

De grot van Chauvet

De oorspronkelijke grot van Chauvet is een van de bekendste grotten in dit gedeelte van Frankrijk. Dit komt door de vele prachtige muurschilderingen. Hoewel de oorspronkelijke grot niet toegankelijk is voor bezoekers, kan men sinds april 2015 de zogenaamde Caverne du Pont d’Arc bezoeken. Dit is een indrukwekkende replica van de grot, die maar liefst tien keer zo groot is dan de replica van de grot van Lascaux, in de Dordogne. Men is er zo goed in geslaagd om de omstandigheden in de oorspronkelijke grot na te bootsen, dat het lijkt alsof u door de oorspronkelijke grot loopt.

Lees hier alles over de grot van Chauvet

De vijf niet te missen bezienswaardigheden in Ardèche zoals hierboven genoemd moet u gewoon echt eens gezien hebben. Er is echter nog veel meer te zien en te beleven in de Ardèche. Zo zijn bezoekjes aan Aven Marzal, Aven d’Orgnac, de grot van Saint-Marcel d’Ardèche, het kasteel van Rochemaure en het kasteel van Tournon ook absoluut de moeite waard. Ook zijn er in deze streek bijzonder veel leuke plaatsjes te ontdekken, waaronder Désaignes, Jaujac, Labeaume, Largentière en Vogüé.
Het is dan ook niet voor niets dat het departement Ardèche al jaren bekend staat als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het zonnige zuiden van Frankrijk. Wilt u uw vakantie ook doorbrengen in deze schitterende omgeving en bent u op zoek naar een sfeervol huisje, een fijne camping of een goed hotel in dit gebied? Vind snel de beste aanbiedingen bij onze partners:

Vakantiehuizen met zwembad in Ardèche
Vakantiehuizen in Ardèche via Belvilla.nl
Campings in Ardèche
Hotels in Ardèche

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here