De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

0
1035
De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

De Dordogne, voor velen vakantiebestemming nummer een in Frankrijk. De combinatie van het heerlijke klimaat, de prachtige natuur en de bijzondere bezienswaardigheden en dorpjes in dit gebied zorgt er voor dat De Dordogne voor velen de ideale vakantiebestemming is. Hoewel dit departement vele prachtige dorpjes kent, zetten wij onze persoonlijke top vijf van de mooiste dorpjes in de Dordogne, in willekeurige volgorde, voor u op een rij!

Beynac-et-Cazenac

Beynac-et-Cazenac is een prachtig plaatsje aan de rivier Dordogne. Het plaatsje heeft haar eigen kasteel, dat hoog vanaf de rots over het plaatsje uittorent. In de prachtige oude, middeleeuwse straatjes van dit plaatsje waant u zich terug in de tijd.
Lees meer over Beynac-et-Cazenac…
de vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

Domme

Domme is misschien wel het meest bekende bastideplaatsje in de Dordogne. Dit versterkte plaatsje staat bekend om haar mooie straatjes en het indrukwekkende uitzicht over de vallei van de Dordogne. De indrukwekkende poort van Domme, geflankeerd door haar torens, moet u echt eens gezien hebben.
Lees meer over Domme…
De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, ook wel Les Eyzies genoemd, ligt op de plaats waar de rivieren Vézère en Beune samenvloeien. Het plaatsje staat ook wel bekend als de hoofdstad van de Prehistorie, vanwege de vele prehistorische grotten in de omgeving.
Lees meer over Les-Eyzies-de-Tayac-Sireuil…
De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

La Roque-Gageac

La Roque-Gageac is een schilderachtig plaatsje aan de rivier Dordogne, dat tegen een steile rots aan is gebouwd. De combinatie van haar mooie smalle straatjes en haar schitterende ligging in het hart van de Dordogne maakt van La Roque-Gageac een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben.
Lees meer over La Roque-Gageac…
De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne

Castelnaud-la-Chapelle

Castelnaud-la-Chapelle is met name bekend vanwege haar indrukwekkende kasteel, Château Castelnaud. Vanuit dit schilderachtige, middeleeuwse plaatsje kunt u genieten van een verbluffend uitzicht over de vallei van de rivier Dordogne. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u in de verte het plaatsje Beynac-et-Cazenac zien liggen.
Lees meer over Castelnaud-la-Chapelle…
De vijf mooiste dorpjes in de Dordogne
Toegegeven, het is bijna onmogelijk om de vijf mooiste dorpjes van de Dordogne te benoemen. Er zijn simpelweg te veel mooie dorpjes te vinden in dit gebied, elk met haar eigen charmes. Het is dan ook niet voor niets dat de Dordogne tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in Frankrijk behoort. Naast de vele mooie plaatsen zijn er ook talloze leuke bezienswaardigheden te bezoeken in dit gebied.
Op zoek naar een sfeervol huisje, een fijne camping of een goed hotel in dit gebied? Vind snel de beste aanbiedingen bij onze partners:

Vakantiehuizen in de Dordogne
Campings in de Dordogne
Hotels in de Dordogne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here