De vijf mooiste kastelen van de Katharen

0
1257
De vijf mooiste kastelen van de Katharen

De vijf mooiste kastelen van de Katharen

In de regio Languedoc-Roussillon zijn verschillende kastelen van de Katharen te vinden. De Katharen, ook wel Albigenzen genoemd, waren een religieuze beweging die afweek van het geloof van de Katholieke kerk. De Katholieke kerk zag de Katharen dan ook als ketters en duldden de aanwezigheid van de Katharen in het zuiden van Frankrijk dan ook niet. De kruistochten tegen de Albigenzen, onder leiding van Simon de Montfort, maakten een einde aan het Katharisme in het zuiden van Frankrijk. Tot op de dag van vandaag staan er echter nog verschillende indrukwekkende kastelen van de Katharen (al dan niet deels) overeind. In deze blog zetten wij de vijf mooiste kastelen van de Katharen voor u op een rij!

Peyrepertuse

Peyrepertuse wordt door velen gezien als het mooiste kasteel van de Katharen dat tot op de dag van vandaag nog te bezoeken is. Dit kasteel ligt op een hoge rots van ruim 300 meter lang. Vanaf de locatie van het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op een ander kasteel van de Katharen: kasteel Quéribus.
Lees meer over Peyrepertuse…
De vijf mooiste kastelen van de Katharen

Quéribus

Het kasteel Quéribus ligt op een bergtop bij het plaatsje Cucugnan en was een van de laatste bolwerken van de Katharen. Vanaf de top van de berg, waar de ruïne van Quéribus ligt, kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht. Een bezoekje aan dit kasteel is prima te combineren met een bezoek aan Peyrepertuse.
Lees meer over Quéribus…
De vijf mooiste kastelen van de Katharen

Montségur

Montségur ligt op een berg, ongeveer twintig kilometer van de stad Foix. Rondom Montségur bestaat een mysterieuze legende. Zo zouden enkele Katharen tijdens de belegering van Montségur zijn ontsnapt met niets minder dan de Heilige Graal!
Lees meer over Montségur…

Puivert

Het kasteel van Puivert ligt vlakbij het gelijknamige dorpje, in het departement Aude. Dit kasteel geldt als een van de beter bewaard gebleven kastelen van de Katharen in het zuiden van Frankrijk. Rondom dit kasteel zijn meerdere films opgenomen, waaronder de speelfilm ‘The Ninth Gate’, waarin acteur Johnny Depp de hoofdrol speelt.
Lees meer over Puivert…

Puilaurens

Het kasteel van Puilaurens maakt deze lijst compleet. Ook dit kasteel ligt bovenop een hoge rots. Wat dit kasteel zo indrukwekkend maakt, is dat de buitenmuren de tand des tijds grotendeels hebben doorstaan. Hierdoor krijgt u, wanneer u dit kasteel bezoekt, een goede indruk van hoe het kasteel er in haar hoogtijdagen uit moet hebben gezien.
Lees meer over Puilaurens…

Naast deze top vijf mooiste kastelen van de Katharen zijn er in de regio Languedoc-Roussillon nog meer kastelen te vinden die toebehoord hebben aan de Katharen. Zo zijn ook de kastelen Lastours, Aguilar, Arques en Termes meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Deze top vijf mooiste kastelen van de Katharen is dan ook puur gebaseerd op onze eigen mening. De top vijf mooiste kastelen van de Katharen kan voor iemand anders dan ook erg verschillend zijn. Wat in ieder geval vast staat is dat de Katharen vele mooie kastelen hebben nagelaten.

Wilt u zelf een of meerdere van deze indrukwekkende kastelen van de Katharen bezoeken en bent u op zoek naar een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel? Wij hebben voor u de beste aanbiedingen bij onze partners inzichtelijk gemaakt:

Vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon
Campings en vakantieparken in Languedoc-Roussillon
Hotels in Languedoc-Roussillon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here