Vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège

0
649
Ariège

Vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège

Het departement Ariège is een prachtige streek in het uiterste zuiden van Frankrijk. Het departement grenst met buurland Spanje en Andorra en staat bekend om haar prachtige berglandschap. De Ariège is als vakantiebestemming vele malen minder bekend is dan bijvoorbeeld de Dordogne of de Ardèche. Er is in dit gebied echter genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u hier prima genieten van een heerlijke en veelzijdige vakantie. In deze blog zetten wij vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège voor u op een rij.
Vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège

Foix en haar indrukwekkende kasteel

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ariège kan een bezoek aan de prachtige plaats Foix absoluut niet ontbreken. Deze plaats staat met name bekend om haar indrukwekkende kasteel, dat hoog boven de plaats uittorent. Vanuit dit kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de plaats en haar omringende omgeving.
Lees hier alles over Foix
Vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège

De mysterieuze burcht Montségur

Het kasteel van Montségur ligt boven op en noordelijke uitloper van de Pyreneeën, op ongeveer twintig kilometer van de stad Foix. Volgens de legende zouden de katharen in deze mysterieuze enige tijd de Heilige Graal verstopt hebben. Een wandeling naar deze burcht is meer dan de moeite waard, want vanaf de top van de berg kunt u genieten van een prachtig uitzicht.
Lees hier alles over Montségur
Vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège

Mirepoix, een prachtig middeleeuws plaatsje

Het prachtige vestingplaatsje Mirepoix is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ariège. De prachtige middeleeuwse dorpskern is erg leuk om te bezichtigen. Iedere maandag wordt hier bovendien een regionale markt georganiseerd, waar u aan het juiste adres bent voor regionale specialiteiten.
Lees hier alles over Mirepoix

De grot van Bédeilhac

In de bijzondere grot van Bédeilhac zijn verschillende rotstekeningen gevonden. Hierdoor weet men dat deze mooie grot al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Deze grot kunt u bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids, die er voor zorgt dat u in negentig minuten alle mooie delen van deze grot te zien krijgt. Leuk voor het gehele gezin!
Lees hier alles over de grot van Bédeilhac

Het indrukwekkende Plateau de Beille

De beklimming van het Plateau de Beille is een schitterende uitdaging voor de fanatieke fietsers onder ons. Deze beklimming is ook al meerdere malen opgenomen in de route van de Tour de France. Bovenop het Plateau de Beille kunt u niet alleen genieten van prachtige vergezichten. Ook kunt u hier heerlijk wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet zodat u dit prachtige gebied kunt verkennen. Een bezoekje aan het Plateau de Beille is dan ook aan te raden voor natuurliefhebbers.
Lees hier alles over het Plateau de Beille

Met deze vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège kan uw vakantie beginnen! Natuurlijk is er in dit gebied nog meer te zien en te beleven, maar deze vijf tips zijn de absolute aanraders. Naast deze vijf tips voor een heerlijke vakantie in Ariège zijn ook bezoekjes aan de grot van Niaux, de grot van Lombrives, de grot van Mas d’Azil, het kasteel van Roquefixade en Rivière souterraine de Labouiche meer dan de moeite waard.

Wilt u uw vakantie ook doorbrengen in dit schitterende gebied? Vindt snel een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel bij onze partners:

Vakantiehuizen met zwembad in Ariège
Campings in Ariège
Hotels in Ariège

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here