Vijf tips voor een vakantie in Aude

0
774
Aude

Vijf tips voor een vakantie in Aude

Brengt u uw vakantie dit jaar door in het departement Aude, in de regio Languedoc-Roussillon? Wij hebben voor u de vijf tips voor een heerlijke vakantie in het departement Aude voor u op een rijtje gezet!

Vijf tips voor een vakantie in Aude: De Cité van Carcassonne

Vijf tips voor een vakantie in Aude
Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude, kan een bezoekje aan de indrukwekkende Cité van Carcassonne niet op uw lijstje ontbreken. Deze oude middeleeuwse vesting staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en geldt als de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad Carcassonne.

Vijf tips voor een vakantie in Aude: Het Canal du Midi

Vijf tips voor een vakantie in Aude

Het Canal du Midi is een prachtig kanaal dat de Atlantische Oceaan verbindt met de Middellandse Zee. Dit kanaal, dat door tienduizenden arbeiders werd aangelegd, staat evenals de Cité van Carcassonne op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een boottochtje over het kanaal is absoluut de moeite waard, zeker tijdens de warme zomerdagen!

Vijf tips voor een vakantie in Aude: Peyrepertuse

Vijf tips voor een vakantie in Aude
het departement Aude staat bekend om haar vele kastelen. Van alle kastelen behoort Peyrepertuse zeker tot de meest indrukwekkende kastelen. Dit kasteel, dat ooit heeft toebehoord aan de katharen, dateert uit de twaalfde eeuw na Christus en ligt bovenop een hoge rots. Een bezoekje aan Peyrepertuse is meer dan de moeite waard!

Vijf tips voor een vakantie in Aude: Gouffre de Cabrespine

Vijf tips voor een vakantie in Aude
Gouffre de Cabrespine is niet zomaar een grot: het is een van de grootste grotten ter wereld die is opengesteld voor publiek. Op sommige plekken is deze grot maar liefst 80 meter breed. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u de mooiste stukken van deze mooie grot te zien. Een uitstapje naar Gouffre de Cabrespine is absoluut de moeite waard!

Vijf tips voor een vakantie in Aude: De abdij van Fontfroide

Vijf tips voor een vakantie in Aude
De abdij van Fontfroide is een prachtige cisterciënzer abdij, gelegen in een klein dal van de Corbières. Deze abdij, die in de twintigste eeuw volledig werd hersteld, staat onder meer bekend om haar prachtige kloostertuin en is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren.
Naast deze vijf tips is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven in het departement Aude. Kijk hier voor de vele mooie bezienswaardigheden in de omgeving en hier voor de vele prachtige steden en dorpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here