Vijf vakantietips voor in de Dordogne

0
1131
Dordogne

Vijf tips voor een vakantie in de Dordogne

De Dordogne is een gebied dat al vele jaren lang tot de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk behoort. De Dordogne is dan ook een gebied dat aan alle kenmerken voor een heerlijk vakantiegebied lijkt te voldoen: de prachtige natuur, de interessante historische gebouwen, de mooie steden en het mooie weer. Deze mengelmoes aan kenmerken maken van het departement Dordogne een van de meest bezochte gebieden in Frankrijk. In de Dordogne is enorm veel te zien en te beleven. Daarom hebben wij voor u de leukste tips voor een vakantie in de Dordogne op een rijtje gezet. Dordogne

1: De grot van Lascaux

De grot van Lascaux is een een wereldberoemde grot, vlakbij het plaatsje Montignac. Deze grot staat bekend als een van de rijkst beschilderde grotten die tot nu toe is ontdekt. Een bezoekje aan deze bijzondere grot is absoluut aan te bevelen wanneer u in de Dordogne verblijft. Lees hier meer over de grot van Lascaux.

2: Het kasteel Castelnaud

Het kasteel Castelnaud is een van de mooiste kastelen in het westen van Frankrijk. Dit kasteel doet herinneren aan de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Dit kasteel is nagenoeg volledig gerestaureerd, waardoor u het vandaag de dag weer in haar volle glorie kunt bewonderen. Lees hier meer over het kasteel Castelnaud.

3: Het prachtige plaatsje Domme

Domme is een prachtig oud plaatsje, gelegen aan de rivier Dordogne. Dit kleine dorpje staat bekend als een van de mooiste dorpjes in Frankrijk en is onder meer bekend vanwege het feit dat hier in de middeleeuwen Tempeliers werden opgesloten. Lees hier meer over het prachtige plaatsje Domme.

4: Périgueux, een mooie stad

Périgieux is een prachtige oude stad, met een rijke geschiedenis. In deze stad staat een grote, indrukwekkende kathedraal, de kathedraal van Saint-Front. In deze mooie stad kunt u gerust enkele dagen doorbrengen. Lees hier meer over Périgueux en haar geschiedenis.

5: Het middeleeuwse plaatsje Sarlat

Wanneer u het plaatsje Sarlat bezoekt, waant u zich in de middeleeuwen. Dit plaatsje heeft haar middeleeuwse karakter weten te behouden door de eeuwen heen. Wanneer u door dit prachtige plaatsje loopt kunt u zich vergapen aan de vele prachtige oude gebouwen. Lees hier meer over het plaatsje Sarlat.

Vakantie in de Dordogne

De vijf hierboven genoemde tips vormen slechts een selectie van de vele leuke bezienswaardigheden en mooie plaatsjes in en rondom het departement Dordogne. Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen in deze regio. Een vakantie in de Dordogne is de ideale manier om dit gebied goed te verkennen, en de vele leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij de vele vakantiewoningen in deze regio, van de allerbeste aanbieders voor u in kaart gebracht. Mogen wij u alvast een fijne vakantie in de Dordogne wensen?

Vakantiehuizen in de Dordogne bij Basic-Travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here